Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Kinija gegužę iš Rusijos importavo 55 proc. daugiau naftos

Kinijos naftos importas iš Rusijos gegužę išaugo 55 proc., palyginti su analogišku laikotarpiu prieš metus, pirmadienį parodė muitinės duomenys, Vakarams nustačius sankcijas degalų importui iš Maskvos dėl pastarosios invazijos į Ukrainą.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.
Temos: 3 Rusija Kinija Nafta

Antra pagal dydį pasaulio ekonomika praėjusį mėnesį iš Rusijos importavo apie 8,42 mln. tonų naftos, viršydama siuntų iš Saudo Arabijos skaičių, Pekinui atsisakant pasmerkti Maskvos vykdomą karą.

Praėjusią savaitę prezidentas Xi Jinpingas patikino Vladimirą Putiną, kad Kinija remia Rusijos „suverenitetą ir saugumą“.

Pekinas taip pat sulaukė kaltinimų diplomatinės priedangos Maskvai teikimu padedant apeiti Vakarų sankcijas bei ginklų pardavimu.

Muitinės duomenys pateikiami paskelbti karui trunkant jau beveik keturis mėnesius.

Remiantis Muitinės administracijos duomenimis, 2021 metų gegužę Kinija importavo 5,44 mln. tonų naftos, o Rusija aplenkė Saudo Arabiją, tapdama pagrindiniu naftos šaltiniu Kinijai.

Kiek anksčiau šį mėnesį Kinijos valstybinė žiniasklaida pareiškė, kad Pekinas nori „sustiprinti strateginį abiejų šalių koordinavimą“.

Kremlius teigė, kad abu lyderiai susitarė paspartinti ekonominį bendradarbiavimą „neteisėtų“ Vakarų sankcijų akivaizdoje.

Vakarai taiko precedento neturinčias sankcijas Rusijai, atsakydami į jos invaziją į Ukrainą, o Maskva ieško naujų rinkų ir tiekėjų, kurie pakeistų stambias užsienio įmones, palikusias Rusiją po invazijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius