-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija pradės sudarinėti savo naftos ateities sandorius

Kinija planuoja nuo kovo pradėti sudarinėti savo naftos ateities sandorius, penktadienį pranešė Kinijos vertybinių popierių rinkos reguliavimo komisija (CSRC).
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.

Itin daug energijos sunaudojanti Kinija siekia didesnės įtakos tarptautinei rinkai ir nori pasiūlyti alternatyvą standartiniams „Brent“ ir WTI naftos ateities sandoriams.

CSRC pranešė, kad naujieji sandoriai Šanchajaus ateities sandorių biržoje bus pradėti sudarinėti kovo 26 d. Ši diena pažymės ilgo proceso pabaigą: Kinija jau ketvirtį amžiaus vystė planus dėl savo naftos ateities sandorių, kad darytų didesnę įtaką „juodojo aukso“ rinkai.

Trumpame CSRC pranešime daugiau detalių nepateikiama, tačiau Kinijos spauda skelbia, kad būsimus sandorius, kurie bus sudaromi juaniais, galės sudaryti ir užsienio investuotojai.

Nauji naftos ateities sandoriai taip pat leis Kinijai sutarptautinti juanį, kurį Pekinas nori paversti pasauline valiuta, nors ir drastiškai riboja jos kurso svyravimą.

Praėjusiais metais Kinija aplenkė Jungtines Valstijas ir tapo didžiausia pasaulyje naftos importuotoja. Sausį per metus Kinijos naftos importas šoktelėjo 20 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius