Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kliba „Gazprom“ partnerių „Nord Stream 2“ projekte gretos

Vokietijos energetikos koncernas „Uniper“ neatmeta pasitraukimo iš „Nord Stream 2“ projekto galimybės, baimindamasis galimų JAV sankcijų, praneša „Deutsche Welle“.
„Nord Stream 2“ dujotiekio vamzdžiai
„Nord Stream 2“ dujotiekio vamzdžiai

„Mes negalime rizikuoti patekti po JAV sankcijų presu. Tuo atveju būtume pašalinti iš tarptautinės atsiskaitymo sistemos, nebegalėtume atsiskaityti JAV doleriais. „Uniper“ negali sau to leisti“, – Vokietijos leidiniui „Finanznachrichten“ pareiškė „Uniper“ finansų direktorius Christopheris Dellbrueckas.

„Uniper“ yra viena iš penkių Europos bendrovių, kartu su Rusijos vyriausybės kontroliuojamu „Gazprom“ siekiančių įgyvendinti kontraversiškai vertinamą Baltijos jūrą kertančio Rusijos eksporto dujotiekio pralaidumo dvigubinimo projektą „Nord Stream 2“. „Uniper“ buvo prisiėmus įsipareigojimą padengti dešimtadalį projekto įgyvendinimo išlaidų, kurios vertinamos beveik 10 mlrd. eurų.

JAV Valstybės departamentas perspėjo, kad gali būti pritaikytos sankcijos „Nord Stream 2“ projekto įgyvendinime dalyvaujančioms įmonėms pagal įstatymą „Dėl atoveikio Amerikos priešininkams per sankcijas“.

Vienintelis „Nord Stream 2“ projekto vystymo bendrovės akcininkas yra „Gazprom“, o jo partneriai yra projekto finansavimo dalininkai bei būsimos naudos gavėjai. Kartu su „Uniper“ į jį yra įsitraukę Vokietijos „Wintershall“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“, Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų „Dutch Shell“.

„Nord Stream 2“ projektas sulaukė ir kai kurių kitų Europos valstybių, įskaitant Lietuvos bei Lenkijos, pasipriešinimo, laikančių jį ne komerciniu, o politiniu, kuriuo siekiama pakenkti Ukrainai bei suskaldyti Europą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius