Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Kremliaus dujotiekiui pasipriešinimas darosi vis stipresnis ir Vokietijoje

Vokietijoje vis smarkiau kritikuojamas planas plėsti dujotiekį „Nord Stream 2“ , einantį iš Rusijos į Vokietiją Baltijos jūros dugnu, rašo laikraštis „Frankfurter Allgemeine“.
„Nord Stream“ dujotiekis
„Nord Stream“ dujotiekis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Bundestago vidaus reikalų komiteto atstovas Norbertas Rottgenas apkaltino šalies valdžią ir asmeniškai kanclerę Angelą Merkel ignoruojant Rytų Europos šalių interesus.

„Federalinės vyriausybės požiūrį, kad „Nord Stream 2“ yra privatus projektas, neturintis nieko bendro su politika, laikau nepriimtinu ir provokuojančiu“, – pareiškė politikas.

N.Rottgeno teigimu, dujotiekis liečia Lenkijos, Ukrainos ir Baltijos šalių interesus.

„Jų ignoravimas gali nuvesti prie dar didesnės įtampos ES viduje“, – patikino N.Rottgenas. Jis taip pat pažymėjo, kad Rusijos veiksmai Ukrainos rytuose ir dalyvavimas kare Sirijoje negali likti nenubaustas.

Vokietijos Žaliųjų partijai priklausantis europarlamentaras Reinhardas Butikoferis taip pat kritikavo buvusio šalies kanclerio Gerhardo Schroderio sprendimą užimti „Nord Stream 2” direktorių tarybos pirmininko postą.

„G.Schroderis atsakingas už rusiškų energetikos išteklių eksportą, už kuriuos gautais pinigais finansuojamas rusiškas karo eksportas“, – pareiškė R.Butikoferis, pridūręs, jog tai vyksta pasauliui piktinantis dėl Rusijos veiksmų Alepe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius