Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Latvenergo“ šiemet nori pabandyti įsigyti dujų iš Lietuvos SGD terminalo

Latvijos valstybės valdoma energetikos įmonė „Latvenergo“ iki metų pabaigos ketina atlikti bandomąjį pirkimą iš Lietuvos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo ir šiuo klausimu tikisi sėkmingo bendradarbiavimo su „Latvijas Gaze“, interviu BNS pareiškė „Latvenergo“ gamybos direktorius Maris Kunickis.
SGD terminalas „Independence“
SGD terminalas „Independence“ / D.Pancerovo nuotr.

Jis pridūrė, kad šiuo metu „Latvenergo“ vertina Latvijos komunalinių paslaugų reguliavimo komisijos patvirtintas šalies dujų infrastruktūros naudojimo taisykles, daugiausia susijusias su dujų transportavimu.

„Parengsime paraišką „Latvijas Gaze“ (...) Paraišką parengsime taip, kad jau iki metų pabaigos galėtume atlikti bandomąjį pirkimą iš Lietuvos SGD terminalo. Tikiuosi, mums bendradarbiaujant su „Latvijas Gaze“ nebus jokių biurokratinių kliūčių“, – teigė M. Kunickis.

„Latvenergo“ atstovai buvo ne kartą susitikę su Lietuvos atstovais galimoms dujų kainoms aptarti.

„Mes jau galvojame apie 2017 metus, kai bus liberalizuota rinka, ir jeigu iki tol mums pavyks susitarti su „Latvijas Gaze“ ir gauti pirmuosius krovinius iš kaimyninės šalies, bus ir praktikos, ir patirties, kuria galėsime remtis formuodami dujų pirkimo po 2017 metų strategiją. Mums, kaip elektros energijos gamybos įmonei, svarbiausia, žinoma, yra kaina ir jeigu yra konkurencinė aplinka, kuri mums siūlo mažesnę kainą, mums yra nesvarbu – ar tai suskystintos dujos, ar „Latvijas Gaze“ dujotiekiais tiekiamos dujos“, – pažymėjo „Latvenergo“ atstovas.

Pasak M.Kunickio, „Latvenergo“ atstovai buvo ne kartą susitikę su Lietuvos atstovais galimoms dujų kainoms aptarti.

„Esame sakę, kad dujų kaina pasienyje <...> turi būti konkurencinga, palyginti su „Latvijas Gaze“ siūloma komercine dujų kaina“, – sakė M.Kunickis.

Jis patvirtino, kad SGD cheminė sudėtis yra kitokia negu gamtinių dujų, tačiau „Latvenergo“ jau atliko būtinas investicijas įrangai pritaikyti.

Latvijos komunalinių paslaugų reguliavimo komisija rugsėjo 10 dieną patvirtino prieigos prie šalies dujų perdavimo sistemos ir požeminės dujų saugyklos Inčukalnyje ir jų naudojimo taisykles, kurios, be kita ko, Latvijos vartotojams atveria galimybę pirkti dujas Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius