Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos ekonomikos ministro paskirta „Latvenergo“ laikinoji taryba atsistatydino

Latvijos ekonomikos ministro Ralfo Nemiro mažiau nei prieš dvi savaites paskirta valstybinio energetikos koncerno „Latvenergo“ laikinoji taryba pirmadienį atsistatydino.
Latvijos vėliava
Latvijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jo vadovo Pavelo Pebenoko pranešime žiniasklaidai teigiama, jog „taryba dėl patiriamo politinio spaudimo neįžvelgia galimybių tinkamai vykdyti pareigas“, todėl visi jos nariai nusprendė atsistatydinti, ir apie tai informuotas ekonomikos ministras.

Tai patvirtinęs R.Nemiro pranešė, jog „Latvenergo“ tarybos pareigas akcininkės vardu laikinai eis Ekonomikos ministerijos valstybės sekretorius Erikas Eglitis.

Pasak ministro, naujos „Latvenergo“ tarybos narių konkursas jau pradėtas, tačiau jo rezultatai gali paaiškėti tik po kelių mėnesių.

R.Nemiro birželio 19-osios vakare, pareiškęs, jog energetikos milžinės taryba dirba nepakankamai efektyviai, nušalino ją visa sudėtimi, paskyrė penkių narių laikinąją, kuri turėjo dirbti iki naujos sudarymo konkurso būdu.

Toks sprendimas sulaukė kai kurių ministrų kabineto narių kritikos, o premjeras Krišjanis Karinis pareikalavo, kad R.Nerimo jam išsamiai pasiaiškintų.

Ekonomikos ministras paaiškinimus vyriausybės vadovui raštu įteikė birželio 28-ąją. Jų turinys nebuvo paviešintas ar viešai komentuotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius