Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

LEA vadovas siūlo vartotojams iki liepos rinktis su birža susietus elektros tiekimo planus

Mažėjant didmeninei elektros kainai bei galiojant dabartiniam kompensacijų mechanizmui su 28 centų už kilovatvalandę (kWh) kompensacijų grindimis, Lietuvos energetikos agentūros (LEA) vadovas siūlo siūlo elektros tiekimo sutartis su fiksuotos kainos planais turintiems vartotojams bent iki liepos mėnesio pereiti prie su birža susietų planų.
Elektros energija
Elektros energija / 123RF.com nuotr.

„Dabar bent iki liepos 1-os privalu pereiti į biržos planą. (...) Jeigu tu esi biržiniame plane, jeigu biržos kaina krenta, tu savo išsilošimą pats pasiimi, gauni mažą kainą. Bet jeigu netikėtai biržos kaina šoktų į padanges, valstybe tave apsaugo ir daugiau 28 centų nemokėsi“, – LRT radijui sakė Virgilijus Poderys.

„Jeigu (elektra – BNS) į viršų brangsta, tu esi valstybės apsaugotas, jeigu leidžiasi į apačią – tu visą naudą pasiimi“, – pridūrė jis.

Pasak V.Poderio, su biržą susietą planą pasirinkę apie 100 kWh per mėnesį suvartojantys vartotojai per mėnesį šiemet galėjo sutaupyti apie 6 eurus.

Pirmąjį šių metų pusmetį už elektrą gyventojams valstybė padengia iki 28,5 cento už kWh, o riba, žemiau kurios nekompensuojama, siekia 28 centus.

„Litgrid“ skelbia, kad išaugus hidroelektrinių, vėjo ir saulės gamybai bei sumažėjus vartojimui vidutinė didmeninė elektros energijos kaina „Nord Pool“ biržos Lietuvos kainų zonoje praėjusią savaitę sumažėjo 37 proc. iki 75 eurų už megavatvalandę (MWh).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius