Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lenkų premjeras: tęsiantis energijos krizei, dalis ES šalių elgiasi „labai savanaudiškai“

Tęsiantis energetikos krizei, kurią išprovokavo Rusijos invazija į Ukrainą, kai kurios Europos Sąjungos (ES) šalys elgiasi „labai savanaudiškai“, sako Lenkijos ministras pirmininkas.
Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis
Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis / „AFP“/„Scanpix“

„Kai kurios šalys, kurioms tenka kovoti su šia krize, dujų kainų ir naftos kainų požiūriu tai daro labai, labai savanaudiškai“, – trečiadienio vakare pareiškė Mateuszas Morawiecki interviu transliuotojui „Euronews“, kurį cituoja lenkų visuomeninis radijas.

„Jie nemato didesnio vaizdo“, – pridūrė jis.

ES ministrai antradienį Briuselyje įvykusiame susitikime išsprendė dalį nesutarimų dėl siūlomų gamtinių dujų kainų „lubų“, bet nusprendė derybas šiuo klausimu pratęsti kitą savaitę, kad būtų galima galutinai sutarti dėl „techninių“ detalių.

„Euronews“ savo svetainėje rašo, kad Lenkija yra viena pagrindinių kainų „lubų“ šalininkų, kartu su Graikija, Belgija, Italija ir Malta.

Tuo tarpu Vokietija, Nyderlandai, Danija, Austrija, Estija ir Liuksemburgas kainų „lubų“ priemonę, kaip manoma, vertina itin skeptiškai, rašo „Euronews“.

M.Morawiecki transliuotojui pareiškė, kad „dujų kainų „lubas“ reikėtų nustatyti kažkur per vidurį tarp mūsų lūkesčių ir kai kurių Vokietijos, Nyderlandų ir kitų šalių lūkesčių“.

„Tačiau tai, kaip jie užsispyrusiai blokavo šį pasiūlymą, man kelia nemažą rūpestį, nes manau, kad mums vis dar toli iki kompromiso dėl dujų kainų viršutinės ribos“, – sakė Lenkijos vyriausybės vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius