Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje SGD iš Klaipėdos išgabeno jau 100 dujovežių

Lietuvoje įgyvendintas didžiausias iki šiol suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) tiekimo sausuma sandoris. Nuo gruodžio vidurio iki vasario 27 dienos dujų prekybos bendrovės „Litgas“ ir „Lietuvos dujų tiekimas“ (LDT) pirkėjams patiekė apie 4 tūkst. kubų SGD, pranešė bendrovės. 
„Lietuvos energijos“ grupės įmonės įgyvendins didelį SGD tiekimo sausuma sandorį – parduotas dujas veš šimtas autodujovežių
„Lietuvos energijos“ grupės įmonės įgyvendins didelį SGD tiekimo sausuma sandorį – parduotas dujas veš šimtas autodujovežių / „Lietuvos energijos“ nuotr.

Dujas iš „Klaipėdos naftos“ valdomos SGD paskirstymo stoties į Druskininkus, Lenkiją ir Estiją išvežė beveik 100 specialių autodujovežių.

„Sėkmingai įgyvendintas tokios apimties sandoris mums yra didelis pasiekimas, nes tai yra nauja mūsų
grupei tiekimo veikla, kurioje itin svarbu suderinti logistikos grandinę. Tai „Litgas“ ir „Lietuvos dujų tiekimas“ sugebėjo įgyvendinti, patiekdamos pirkėjams SGD už konkurencingiausias kainas“, – pranešime teigė „Lietuvos energijos“ gamybos ir paslaugų direktorius, „Litgas“ ir LDT valdybų pirmininkas Dominykas Tučkus.

Pasak jo, keliems mažesniems pirkėjams bendrovės pasiūlė SGD kur kas palankesnėmis kainomis, negu jie galėtų gauti SGD, pirkdami atskirai.

„Žvelgiant plačiau, mes vos per trejus metus sugebėjome išbandyti ir komercinėje veikloje panaudoti beveik visas Klaipėdos SGD terminalo galimybes. Kitose šalyse tai užtrunka gerokai ilgiau“, – pridūrė D. Tučkus.

Patiektas kuro kiekis atitinka apie 2,3 mln. kubų išdujinta forma arba apie 27 gigavatvalandžių (GWh) energetine išraiška. Tiek dujų šildymui ir karštam vandeniui paruošti per metus suvartoja maždaug 1700 būstų.

Gruodžio viduryje LDT skelbė, kad kartu su „Litgas“ ketina patiekti dujas 4 neįvardytoms užsienio bendrovėms. BNS žiniomis, viena jų yra Estijos dujų įmonė „Eesti Gaas“. Be jos, Klaipėdos SGD paskirstymo stotimi naudojasi Lenkijos bendrovė „Duon“, Estijos įmonė „JetGas“ ir dar dvi neįvardijamos bendrovės.

Tai yra antrasis tiekimo sausuma sandoris Lietuvoje – pernai spalio-lapkričio mėnesiais taip pat „Litgas“ ir LDT patiekė kelis šimtus kubinių metrų SGD Lenkijos kompanijai „Duon“, kuri jas išgabeno į Lenkiją.

Pernai „Lietuvos dujų tiekimas“ ir LDT kartu įgyvendino ir 6 mažos apimties SGD perkrovos iš „Independence“ saugyklos į nedidelius laivus-dujovežius sandorius.

Bendrovės „Litgas“ ir „Lietuvos dujų tiekimas“ priklauso energetikos įmonių grupei „Lietuvos energija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius