Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos dujų tiekimas“ laimėjo „Vilniaus energijos“ konkursą

Pasiūlęs mažiausią kainą, „Lietuvos dujų tiekimas“ laimėjo didžiausią šiais metais viešąjį dujų pirkimo konkursą. Bendrovė tieks gamtines dujas „Vilniaus energijai“ ir keliuose mažesniuose Lietuvos miestuose šildymo paslaugas teikiančiai įmonei – „Litesko“.
„Vilniaus energija“
„Vilniaus energija“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Geriausiu paskelbtame „Lietuvos dujų tiekimo“ pasiūlyme nurodyta gamtinių dujų kaina yra 21 euras už megavatvalandę, skaičiuojant pagal 2014 m. gruodžio 31 d. duomenis. Antrąją vietą konkurse užėmusios įmonės kaina buvo 26 proc. didesnė. 

Šių metų sausio mėnesį, atsižvelgiant į naftos produktų ir JAV dolerio kainas, „Vilniaus energija“ ir „Litesko“ už gamtines dujas „Lietuvos dujų tiekimui“ būtų mokėjusi po 20,8 euro už megavatvalandę. Tuo tarpu gamtinių dujų biržoje, kur dujas sausį pirko „Vilniaus energija“ ir „Litesko“, jos kainavo apie 27 eurus už megavatvalandę.

Vasarį, atsižvelgiant į naftos produktų ir valiutos kursų prognozes, gamtines dujas „Vilniaus energija“ ir „Litesko“ iš „Lietuvos dujų tiekimo“ pirks po maždaug 18,5 euro už megavatvalandę. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius