Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos noras dalyvauti europiniame elektros tinkle gali atšalti

Neapibrėžta padėtis Europos elektros energijos rinkose, kylančios technologinių sutrikimų grėsmės gali atšaldyti Lietuvos norą sinchronizuoti savo elektros perdavimo sistemą su žemyninės Europos elektros tinklais, rašo "Verslo žinios".
Litas priešais elektros skaitliuką
Litas priešais elektros skaitliuką / BFL nuotr.

Didžiausias Europos elektros gamybos ir skirstymo kompanijas vienijanti organizacija „Eurelectric“ prognozuoja, kad Europos Sąjungos planas iki 2020 metų bloko energetikos sektoriuje investuoti 1 trln. eurų bus tik pusiau įgyvendintas ir įspėja Europos Sąjungos politikus dėl vėluojančių investicijų į perdavimo infrastruktūrą, žlugusios prekybos taršos leidimais sistemos, subsidijų žaliajai energetikai netvarkos ir nepatrauklios aplinkos investicijoms į gamybą.

Lietuva kartu su Latvija, Suomija, Lenkija, Vokietija ir Čekija – Europos perdavimo sistemos operatorius vienijančios organizacijos ENTSO-E sudarytame žemėlapyje išskirta į grupę šalių, dėl kurių elektros energijos perdavimo sistemos stabilumo kyla abejonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius