Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos skalūnais domisi Kinijos „Sinopec“

Seimui praėjusią savaitę patvirtinus angliavandenilių įstatymo pataisas, kurios numato mokestines lengvatas skalūnų dujų gavybai, Aplinkos ministerija ruošiasi skelbti konkursą žvalgyti Lietuvos žemės gelmes. Pernai pasitraukus vienintelei pirmojo konkurso dalyvei JAV „Chevron“, šiemet Lietuvos skalūnais domisi Kinijos gigantė „Sinopec“, rašo „Verslo žinios“.
Skalūnų gavyba 6
Skalūnų gavyba 6 / AM nuotr.
Temos: 1 Skalūnų dujos

Lietuvos geologijos tarnybos direktorius Jonas Satkūnas sako, kad užsienio kompanijų susidomėjimas yra menkas, tačiau vasaros pabaigoje buvo atvykusi didžiausios Kinijos ir vienos didžiausių pagal apyvartą pasaulyje kompanijų – naftos ir chemijos korporacijos „Sinopec“ delegacija.

Tiesa, kol kas deklaruojami tik moksliniai interesai, o delegacija buvo iš „Sinopec“ žvalgybos ir gavybos tyrimų instituto, kurio mokslininkai tyrimams paėmė mėginius iš 9 vakarų Lietuvos gręžinių.

„Kol kas susidomėjimas, sakyčiau, geologinis – jie domisi mūsų skalūnų savybėmis, juos ketina patys išsitirti. Vienaip ar kitaip, mes to tyrimo rezultatus matysime, bus ir mums nauda iš to, – kalbėjo J.Satkūnas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius