Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Litgrid“ baigė sinchronizavimui svarbų „LitPol Link“ išplėtimo etapą

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ užbaigė vieną iš sinchronizavimui su Europa svarbių „LitPol Link“ jungties išplėtimo etapų – 110 kilovoltų (kV) oro linijų Alytus-Prienai, Alytus-Igliauka ir Alytus-Šeštokai rekonstrukciją.
Elektros laidai
Elektros laidai / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Rekonstrukcijos metu visų trijų linijų atkarpos, esančios prie Alytaus transformatorių pastotės, buvo keičiamos į požeminius kabelius. Šie darbai reikalingi tiesiant naują 330 kV liniją tarp Alytaus pastotės ir greta esančio „LitPol Link“ keitiklio.

„Šalia Alytaus esanti elektros infrastruktūra – kertinė visam sinchronizacijos projektui, kadangi būtent per „LitPol Link“ jungtį bus sinchronizuojamas Baltijos šalių ir kontinentinės Europos elektros tinklų dažnis. (...) Baigę 110 kV linijų kabeliavimo darbus, vieną iš pagrindinių projekto dalių esame jau atlikę“, – pranešime sakė „Litgrid“ Strateginės infrastruktūros departamento direktorė Gerda Krasauskė.

110 kV linijų rangos darbai baigti ir linijos įjungtos praėjusią savaitę. „LitPol Link“ išplėtimo projekto vertė siekia 26,2 mln. eurų.

„LitPol Link“ išplėtimas – vienas iš 14 Vyriausybės patvirtintų Lietuvos elektros sistemos sinchronizacijos su kontinentinės Europos tinklais projektų, kurio metu siekiama parengti Lietuvos–Lenkijos jungtį, tuo pačiu išplečiant šalia Alytaus esančias keitiklio ir pastotės skirstyklas.

„Litgrid“ šiuo metu taip pat tiesia antrą sinchronizacijai būtiną jungtį su Lenkija „Harmony Link“, kuri per Baltijos jūrą sujungs Klaipėdos ir Pucko regionus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius