-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lukoil“ galva V.Alekperovas paliko bendrovę

Vagitas Alekperovas anksčiau laiko atsistatydino iš naftos bendrovės „Lukoil“ prezidento pareigų ir paliko jos direktorių valdybą. Didžioji Britanija jam yra pritaikiusi sankcijas, praneša BBC.
Vagitas Alekperovas
Vagitas Alekperovas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Lukoil“ yra didžiausia privati Rusijos naftos bendrovė. Kitas milijardierius Vladimiras Jevtušenkovas praėjusią savaitę atsistatydino iš bendrovės „Sistema“ direktorių valdybos pirmininko pareigų.

Ketvirtadienį V.Alekperovas pranešė bendrovės direktorių tarybos pirmininkui, kad nusprendė atsisakyti vietos valdyboje ir anksčiau laiko atsistatydinti iš bendrovės prezidento pareigų, pranešė „Lukoil“.

„Forbes“ V.Alekperovą vadina didžiausiu Rusijos naftos magnatu. Dar neseniai jis buvo pagrindinis didžiausios privačios Rusijos naftos bendrovės „Lukoil“ akcininkas.

V.Alekperovas dabar nėra kontrolinis „Lukoil“ akcininkas, teigiama bendrovės pranešime. Kovo 31 d. jis valdė tik 3,12 proc. akcijų.

„Forbes“ sudarytame Rusijos milijardierių sąraše V.Alekperovas užima 10 vietą. Žurnalo vertinimu, dabar jo turtas siekia 10,5 mlrd. dolerių.

Per metus V.Alekperovas prarado 14,4 mlrd. JAV dolerių, nepaisant to, kad dėl karo Ukrainoje pakilo naftos kainos. Prieš Rusijai užpuolant Ukrainą bendrovės akcijomis buvo prekiaujama po 6 020 rublių už akciją, o prasidėjus karui jų vertė jau siekė 4 650 rublių už akciją, apskaičiavo „Forbes“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius