Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 16 /19:11

M.Bartuška Nyderlandų „Gasunie“ padės statyti du SGD terminalus

Buvęs „Lietuvos geležinkelių“ ir naftos ir SGD terminalų operatorės „Klaipėdos nafta“ vadovas Mantas Bartuška pradeda dirbti Nyderlandų dujų transportavimo ir saugojimo bendrovėje „Gasunie“, BNS pirmadienį pranešė M.Bartuška.
Mantas Bartuška
Mantas Bartuška / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Gasunie“ jis dirbs suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalų projektų vystymo patarėju ir bus atsakingas už dviejų plaukiojančių laivų-saugyklų (FSRU) statybą Nyderlanduose ir Vokietijoje.

„Projektas stipriai prisideda prie Europos dujų diversifikavimo, leidžia atsisakyti rusiškų dujų, kas šioje geopolitinėje situacijoje yra didelis motyvatorius“, – sprendimą priimti Nyderlandų įmonės pasiūlymą BNS komentavo M.Bartuška.

Pasak M.Bartuškos, vienas laivas-saugykla stovės Nyderlandų Iemshaveno uoste, kitas – Vokietijoje esančiame Brunsbiutelyje. SGD laivus Nyderlandų bendrovė nuomosis iš norvegų įmonės „Golar LNG“ bei belgų „Exmar“.„Golar LNG“ laivas bus maždaug dukart didesnis nei Klaipėdos „Independence“ – apie 8–10 mlrd. kubinių metrų.

Jo teigimu, „Gasunie“ penkeriems metams jau išsinuomojo du laivus-saugyklas, kurios Nyderlanduose ir Vokietijoje turėtų pradėti veikti dar šiemet.

Nuo 2016 metų gruodžio „Lietuvos geležinkeliams“ vadovavęs 37-erių M.Bartuška bendrovės vadovo postą paliko šių metų sausio pradžioje. Jis buvo atleistas siekiant deeskaluoti situaciją dėl besitęsusio „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius