TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

M.Saakašvilio partija bijo sutarties su „Gazprom“, grasina masiniais protestais

„Vieningasis nacionalinis judėjimas“ – valdančioji partija Gruzijoje prezidento Michailo Saakašvilio valdymo periodu – reikalauja paviešinti susitarimo su Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ detales. Priešingu atveju partija ketina organizuoti didžiulį protestą ir pasipriešinimo judėjimą, Gruzijos žiniasklaidą cituoja gazeta.ru.
Gruzijoje – vienas iš didžiausių pastarųjų metų mitingų.
M.Saakašvilio partija bijo sutarties su „Gazprom“, grasina masiniais protestais / „Scanpix“/AP nuotr.

„Gruzijos valdžia už Gruzijos piliečių nugarų derasi su Rusija dėl „Gazprom“ įėjimo į Gruzijos rinką. Valdžios teiginiai, kad taip yra siekiama diversifikuoti dujų rinką, yra melas: dujos tekės „Gazprom“ vamzdynu, bus visiškai kontroliuojamos „Gazprom“, taigi neatsiejamos nuo Rusijos geopolitinių interesų. Šis valdžios žingsnis kelia pavojų Gruzijos energetinei nepriklausomybei ir nacionaliniam suverenitetui“, – aiškina partija.

Be to, partija įsitikinusi, kad susitarimas su „Gazprom“ pakenks bendradarbiavimui su Azerbaidžanu, kuris daugelį metų tiekia Gruzijai dujas stabiliai, ir ne kartą pakartojo, kad yra pasiruošęs tiekti bet kokį dujų kiekį šaliai už konkurencingą kainą.

„Priklausomybė nuo „Gazprom“ reiškia šaltį, užšalusią Gruziją. (…) Taip pat politinį spaudimą, kurį Gruzija jau patyrė 2006 metais“, – teigia partija.

Anksčiau pasirodė pranešimų, kad Gruzija su Rusija derasi dėl dujų tranzito ir tiekimo. Dėl to Gruzijos prezidentas Georgijus Margvelašvilis pareikalavo, kad šis klausimas būtų svarstomas viešai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius