Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Šefčovičius: Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizavimas – vienas svarbiausių ES projektų

Už energetikos sąjungą atsakingas Europos Komisijos (EK) pirmininko pavaduotojas Marošas Šefčovičius pareiškė, kad Baltijos valstybių ir žemyninės ES dalies tinklų sinchronizavimas yra vienas svarbiausių Bendrijos energetikos sektoriaus projektų.
Maroš Šefčovičius
Maroš Šefčovičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Jis atspindi pagrindinius mūsų Energetikos sąjungos strategijos principus. Suvienydami rinkas ir panaikindami energetinę izoliaciją, sustiprinsime regiono energetinį saugumą. Priimant politinį sprendimą, labai svarbus laikas, taigi, esame tvirtai pasiryžę spręsti šį klausimą ir suteikti visą būtiną paramą“, – sakė M.Šefčovičius pieš už energetiką atsakingų Europos Sąjungos ministrų susitikimą Briuselyje pirmadienį.

Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos energetikos ministrų susitikime pasiekta pažangos dėl tinklų sinchronizavimo – vieno iš politinių Komisijos prioritetų pirmininkaujant Jeanui Claude Junckeriui, nurodoma Komisijos pranešime.

„Baltijos šalių elektros energijos tinklų sinchronizavimas taps tikrojo Europos solidarumo simboliu“, – sakė už klimato politiką bei energetiką atsakingas Komisijos narys Miguelis Ariasas Kanete.

Susitikimas įvyko, Komisijai teikiant politinę paramą Baltijos šalims, kurios siekia elektros energijos tiekimo saugumo užtikrinimo ir tinklų valdymo nepriklausomybės.

Dėl istorinių priežasčių Baltijos valstybių elektros energijos tinklas tebėra sinchronizuotas su Rusijos ir Baltarusijos sistemomis. Jį sinchronizavus su žemyninės Europos tinklais, bus dar priartėta prie tikslo sukurti visiškai veikiančią ir sujungtą vidaus energetikos rinką ir padidintas Baltijos valstybių energetinis saugumas, rašoma EK pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius