Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Minskas vis kartoja: Vilnius diskredituoja Astravo AE projektą

Baltarusija nusivylusi dėl aktyvių Lietuvos pastangų tarptautiniu mastu diskredituoti Astrave statomą atominę elektrinę (AE), pareiškė Baltarusijos ambasadorius Lietuvoje.
Pirmasis Astravo AE reaktorius pasipuošė apsaugine „kepure“
Pirmasis Astravo AE reaktorius pasipuošė apsaugine „kepure“ / BelAEC paskyros feisbuke nuotr.

„Branduolinio ir radiacinio saugumo tema yra svarbus bei ilgalaikis Baltarusijos ir Lietuvos dvišalio bendradarbiavimo aspektas. Šiuo požiūriu Lietuvos aktyvumas tarptautiniu mastu diskredituojant Baltarusijos branduolinės energetikos projektą kelia nusivylimą ir nuostabą“, – interviu laikraščiui „The Baltic Times“ sakė Aleksandras Korolis.

Ambasadoriaus žodžiais, Baltarusija suinteresuota normaliu dialogu Astravo AE projekto tema ir labai nori, kad Lietuvos politikų retorika pagaliau taptų konstruktyvi.

„Kalbant apie šio projekto įgyvendinimo terminus verta pažymėti, kad Baltarusija neturi jokių prielaidų ir priežasčių juos atidėti – jėgainė statoma vadovaujantis patvirtinti darbų grafiku“, – pridūrė jis.

Lietuva kritikuoja Baltarusiją, kad statant jėgainę, nesilaikoma saugumo standartų bei tarptautinių aplinkosaugos reikalavimų. Minskas šiuos priekaištus atmeta kaip nepagrįstus.

50 kilometrų nuo Vilniaus Rusijos branduolinės energetikos korporacijos „Rosatom“ statomoje Astravo AE bus įrengti du reaktoriai, kurių kiekvieno galia – 1200 megavatų. Pirmąjį reaktorių planuojama įjungti 2019-aisiais, o antrąjį – 2020 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius