Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Modus Asset Management“ fondas įsigijo saulės jėgainių

Fondų valdymo įmonės „Modus Asset Management“ valdomas fondas investavo į jau pastatytas ir išnuomotas nutolusias saulės elektrines.
Saulės jėgainė
Saulės jėgainė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Modus Remote Solar Fund I“ įsigijo keturias elektrines visoje Lietuvoje – jų bendra galia siekia 13,6 megavato (MW), pranešė įmonė.

Sandorio vertė neskelbiama, ilgalaikę 12,8 mln. eurų paskolą fondui suteikė „Citadele“ bankas.

„Fondo investicijos vertė Lietuvos saulės energetikai yra reikšminga, visgi tai didžiausios nutolusios saulės elektrinės portfelis šalyje. Jas pardavę vystytojai galės imtis kitų projektų ir taip prisidėti prie žaliosios energetikos vystymo“, – pranešime sakė „Modus Asset Management“ vadovas Povilas Pečiulis.

Galingiausia ir didžiausia šalyje – Šiaulių elektrinė (5 MW), antra pagal dydį – Žeimių jėgainė (4,2 MW Jonavos rajone) ir dvi mažesnės – Širvintų (2,6 MW) bei Subačiaus (1,8 MW) Kupiškio rajone.

„Modus Remote Solar Fund I“ investicijas į nutolusias saulės elektrines ateityje ketina didinti iki 100 MW ir toliau išlaikyti lyderio pozicijas, valdant didžiausią jų portfelį šalyje.

Tai yra jau trečias įmonės fondas, skirtas tik investicijoms į saulės elektrinių parkus.

„Modus Asset Management“ taip pat valdo fondą „Modus Poland Solar Fund I“ ir „Modus Renewable Lithuanian Investments subfondą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius