-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos atsitiesia po dieną anksčiau patirto nuosmukio

Naftos kainos antradienį atsitiesia po dieną anksčiau patirto nuosmukio, kurį paskatino nauji Kinijos ūkio augimo lėtėjimo ženklai.
Naftos perdirbimo įmonė
Naftos perdirbimo įmonė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip parodė agentūros „Bloomberg“ atlikta apklausa, prekiautojai ir analitikai tikisi, kad JAV komercinės „juodojo aukso“ atsargos sumažėjo šeštą kartą per septynias savaites.

Kovo mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios paūgėjo 0,67 JAV dolerio, arba 1,14 proc., iki 59,66 JAV dolerio už barelį.

O vasario mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) ūgtelėjo 0,57 JAV dolerio, arba 1,13 proc., iki 51,08 JAV dolerio už barelį.

Pirmadienį „Brent“ atpigo 1,49 JAV dolerio, arba 2,46 proc., o WTI – 1,08 JAV dolerio, arba 2,09 procento.

Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) generalinis sekretorius Mohammedas Barkindo pranešė, jog kovo 17–18 dienomis Baku įvyks OPEC šalių ir jų partnerių – vadinamosios OPEC+ grupės – stebėsenos komiteto posėdis, kuriame bus įvertinta, kokį poveikį rinkai daro susitarimas dėl gavybos ribojimo. O bendras naftos ministrų susitikimas įvyks Vienoje balandžio 17–18 dienomis.

Be to, vasarį bus svarstomas dokumentas, kuriame bus apibrėžtos naftos kartelio ir jam nepriklausančių naftą išgaunančių valstybių bendradarbiavimo gairės. Derybos OPEC lygmeniu, kaip planuojama, įvyks vasario 7–8 dienomis, o ne OPEC šalių atstovai surengs atskirą susitikimą vasario 18–19 dienomis.

Svarstymų tvarkaraštis buvo derintas ilgiau kaip mėnesį ir tai rinkose šių metų pradžioje sukėlė šiokį tokį nerimą bei padidino kintamumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius