Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos lėtai patraukė aukštyn

Ketvirtadienį vėl smukusios naftos kainos penktadienio ryte lėtai patraukė aukštyn, rašo agentūra „MarketWatch“.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.

Augimą paskatino Saudo Arabijos energetikos ministro Khalido al-Faliho pareiškimas apie tai, kad OPEC ir ne OPEC šalių susitarimas dėl naftos gavybos ribojimo gali būti pratęstas.

Gegužės mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios ūgtelėjo 0,07 JAV dolerio, arba 0,13 proc., iki 51,97 JAV dolerio už barelį.

O balandžio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) paūgėjo 0,12 JAV dolerio, arba 0,25 proc., iki 48,87 JAV dolerio už barelį.

Ketvirtadienį „Brent“ atpigo 0,1 proc., o WTI – 0,2 procento.

Rinkos dalyvių dėmesį patraukė ir „Lukoil“ vadovo Vagito Alekperovo pareiškimas apie tai, kad naftos gamintojų susitarimą dėl gavybos mažinimo būtų tikslinga pratęsti.

„Manau, taip, rezultatą matome“, – pareiškė jis, atsakydamas į klausimą, ar būtų tikslinga pratęsti susitarimą dėl gavybos mažinimo.

Tuo tarpu analitikai nuogąstauja, kad dėl JAV naftos gavybos augimo OPEC ir jos partnerių pastangos atkurti paklausos ir pasiūlos pusiausvyrą naftos rinkoje gali buvo bevaisės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius