Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos lėtai smunka, laukiama duomenų apie JAV „juodojo aukso“ atsargas

Investuotojams nerimaujant dėl kintamumo pasaulio rinkose ir laukiant oficialių duomenų apie JAV „juodojo aukso“ atsargas, trečiadienio ryte kilusios naftos kainos vėliau patraukė žemyn.
Naftos ir dujų gavybos platforma jūroje
Naftos ir dujų gavybos platforma jūroje / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Naftos kaina Nafta

Balandžio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios smuko 0,18 JAV dolerio, arba 0,27 proc., iki 66,68 JAV dolerio už barelį.

O kovo mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) sumenko 0,28 JAV dolerio, arba 0,44 proc., iki 63,11 JAV dolerio už barelį.

Antradienį abiejų rūšių nafta atpigo po daugiau kaip 1 procentą.

Amerikos naftos instituto (API) paskelbtais duomenimis, JAV komercinės naftos atsargos per savaitę iki sausio 30 dienos sumažėjo 1,05 mln. barelių, o benzino atsargos – 227 tūkst. barelių.

Dabar rinkos dalyviai laukia oficialių atsargų duomenų, kuriuos Energetikos departamentas paskelbs vėliau trečiadienį. Agentūros „ S&P Global Platts“ apklausti analitikai prognozuoja, kad naftos atsargos per savaitę iki vasario 2 dienos padidėjo 2,8 mln. barelių, o benzino atsargos – 200 tūkst. barelių, tačiau distiliatų atsargos sumažėjo 800 tūkst. barelių.

„Investuotojų nuotaikos trečiadienį yra gana nevienodos ir tai nenuostabu, atsižvelgiant į pasaulio rinkų kritimą savaitės pradžioje, – pareiškė „ABN Amro“ vyresnysis ekonomistas Hansas van Cleefas. – Tačiau antradienį paskelbti atsargų duomenys paskatino šiokį tokį kainų atsigavimą ir dabar visi laukia oficialių duomenų.“

Tuo tarpu JAV energetikos departamento Energetikos informacijos administracija (EIA) padidino naftos gavybos šalyje 2018 ir 2019 metais prognozes ir taip pat pagerino naftos kainų prognozes.

EIA skaičiavimais, šiemet naftos gavyba JAV sudarys vidutiniškai 10,59 mln. barelių per dieną, o kitąmet – 11,18 mln. barelių per dieną. Palyginti su ankstesnėmis prognozėmis, abu rodikliai buvo padidinti po 3,1 procento.

Be to, EIA numato, kad vidutinė WTI kaina šiemet sudarys 58,28 JAV dolerio už barelį, o „Brent“ vidutiniškai kainuos 63,85 JAV dolerio už barelį. Kainų prognozės buvo padidintos atitinkamai 5,3 ir 4,4 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius