Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos patraukė žemyn, bet savaitę vėl baigia prieaugiu

Naftos kainos penktadienį lėtai traukia žemyn, tačiau tebesilaiko arti aukščiausių nuo 2014 metų rudens lygių, nes rinka kol kas neturi atsakymų į daugybę su Iranu susijusių klausimų, rašo agentūra „Dow Jones“.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Liepos mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios sumenko 0,13 JAV dolerio, arba 0,17 proc., iki 77,34 JAV dolerio už barelį.

O birželio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) smuktelėjo 0,06 JAV dolerio, arba 0,08 proc., iki 71,3 JAV dolerio už barelį.

Ketvirtadienį „Brent“ pabrango 0,26 JAV dolerio, arba 0,34 proc., o WTI – 0,22 JAV dolerio, arba 0,31 procento.

Naftos kainos antrą savaitę iš eilės baigia prieaugiu – nuo praėjusio penktadienio „Brent“ kaina pakilo 3,3 proc., o WTI kaina – 2,3 procento.

Susitarimas dėl bendradarbiavimo su Iranu naftos srityje yra pagrįstas abipusiais interesais ir komerciniais veiksniais, agentūrai „Bloomberg“ pareiškė Kinijos prekybos ministerija, kuri nenurodė, ar Kinija ir toliau importuos tokius pat Irano naftos kiekius, ar jie mažės.

„Saxo Bank“ stratego Ole Hanseno nuomone, artimiausiu metu naftos kainos, be kita ko, priklausys nuo to, kaip į naujienas reaguos fondai, išlaikantys grynąsias ilgąsias pozicijas (šiuo metu – daugiau kaip 1 mlrd. barelių). Didesnės „juodojo aukso“ kainos skatins papildomas investicijas ir gavybos didinimą ne OPEC šalyse, pavyzdžiui, JAV, Kanadoje ir Brazilijoje, o ateityje dėl jų gali sumažėti vartotojų paklausa.

Be to, nežinia, ar OPEC ir Rusija sutiks toliau riboti naftos gavybą, jeigu sumažės naftos tiekimas iš Irano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius