Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naftos kainos septintą savaitę iš eilės baigia su minuso ženklu

Naftos kainos penktadienį toliau traukia žemyn, o rinka yra gerokai perparduota, rašo agentūra „Dow Jones“. Iš esmės investuotojai ir toliau nuogąstauja dėl galimo naftos pasiūlos pasaulio rinkoje pertekliaus.
Naftos gavyba Kalifornijoje
Naftos gavyba Kalifornijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sausio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios smuko 0,56 JAV dolerio, arba 0,89 proc., iki 62,04 JAV dolerio už barelį.

O sausio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) krito 1,28 JAV dolerio, arba 2,34 proc., iki 53,35 JAV dolerio už barelį.

Ketvirtadienį „Brent“ atpigo 0,88 JAV dolerio, arba 1,39 procento. Dėl Padėkos dienos šventės JAV biržos ketvirtadienį buvo uždarytos, o trečiadienio prekybos sesiją WTI rūšies nafta užbaigė 54,63 JAV dolerio už barelį lygyje.

Nuo praėjusio penktadienio „Brent“ kaina krito 7 proc., o WTI kaina – 6,5 procento. Su minuso ženklu naftos kainos užbaigs jau septintą savaitę iš eilės.

Staigus naftos kainų kritimas yra dar vienas „kraštutinio kintamumo sugrįžimo“ pavyzdys, mano banko „Saxo Bank“ vyriausiasis žaliavų strategas Ole Hansenas.

„Kai dulkės nusės, manome, kad rinka padarys išvadą, jog išpardavimas buvo per didelis – panašiai buvo nuspręsta dėl kainų kilimo, kai naftos kainos spalio pradžioje viršijo 80 JAV dolerių už barelį“, – pažymėjo ekspertas.

Rinkos atsigavimą gali paskatinti gruodžio 6 dieną įvyksiantis Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) susitikimas, o papildomai rinką parems daugiau naftos šiuo metų laiku perkančios naftos perdirbimo gamyklos.

Jeigu „Brent“ sugebės sugrįžti į 70 JAV dolerių už barelį lygį, iki metų pabaigos šios rūšies nafta galės pabrangti iki 75 JAV dolerių už barelį, mano O.Hansenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius