Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos tik silpnai kinta

Naftos kainos ketvirtadienį išlieka praktiškai stabilios, o prekybininkai vertina duomenis apie JAV atsargas ir laukia OPEC+ atsako į JAV ir kelių kitų šalių sprendimą panaudoti naftą iš strateginių atsargų.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Nafta Naftos kaina

Kiek anksčiau šią savaitę JAV prezidentas Joe Bidenas paskelbė apie šalies ketinimus parduoti 50 mln. barelių naftos iš Strateginio naftos rezervo (SPR), suderindamas tokius veiksmus su Kinija, Japonija, Indija, Pietų Korėja ir JK.

Pasak ekspertų, bendras naftos kiekis, kurį šios šalys planuoja parduoti, sieks ne mažiau kaip 71 mln. barelių, o tai sudarys apie 74 proc. vidutinio kasdienio naftos suvartojimo visame pasaulyje 2021 metais.

OPEC+ aljanso lyderiai – Saudo Arabija ir Rusija – svarsto galimybę sustabdyti naftos gavybos didinimą po JAV ir kitų valstybių sprendimo parduoti žaliavas iš rezervų, remdamasis savo šaltiniais pranešė „The Wall Street Journal“.

„Manau, kad naftos rinkoje išliks „bulių“ tendencijos iki OPEC+ susitikimo gruodžio 1–2 dienomis“, – pažymėjo „DBS Bank“ analitikas Suvro Sarkaras.

„Jungtinių Valstijų ir kitų šalių suderintas gavybos didinimo planas vargu ar rimtai pakeis pasiūlos ir paklausos vaizdą rinkoje“, – ekspertą pacitavo „Bloomberg“.

Sausio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios ūgtelėjo 0,09 JAV dolerio, arba 0,11 proc., iki 82,34 JAV dolerių už barelį. Trečiadienį šie sandoriai atpigo 0,06 JAV dolerio, arba 0,1 proc., iki 82,25 JAV dolerio už barelį.

Tuo tarpu sausio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) sumenko 0,05 JAV dolerio, arba 0,06 proc., iki 78,34 JAV dolerio už barelį. Trečiadienį šių sandorių vertė sumažėjo 0,11 JAV dolerio, arba 0,1 proc., iki 78,39 JAV dolerio už barelį.

Tuo tarpu JAV komercinės naftos atsargos praėjusią savaitę padidėjo 1,02 mln. barelių iki 434,02 mln. barelių, teigiama šalies energetikos ministerijos savaitinėje ataskaitoje. Benzino atsargos sumažėjo 603 tūkst. barelių ir sudarė 211,39 mln. barelių, distiliato atsargos sumažėjo 1,97 mln. barelių iki 121,72 mln. barelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius