Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos toliau kopia aukštyn

Ketvirtadienį smarkiai pakilusios naftos kainos penktadienį toliau kopia aukštyn. Gegužės mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios pakilo 0,78 JAV dolerio, arba 2,74 proc., iki 29,25 JAV dolerio už barelį. O balandžio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) padidėjo 1,11 JAV dolerio, arba 4,4 proc., iki 26,33 JAV dolerio už barelį.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.

Ketvirtadienį „Brent“ pabrango 3,59 JAV dolerio, arba 14,4 proc., o WTI – 4,85 JAV dolerio, arba net 24 procentais.

Rekordinį WTI kainos šuolį ketvirtadienį paskatino pranešimas apie tai, kad JAV energetikos departamentas nurodė įsigyti iki 30 mln. barelių naftos į Strateginį naftos rezervą, tokiu būdu tikėdamasis palaikyti „juodojo aukso“ kainas JAV rinkoje.

Kainų kilimą paskatino ir JAV verslo dienraščio „The Wall Strret Journal“ pranešimas apie tai, kad JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija svarsto galimybę įsikišti į Saudo Arabijos ir Rusijos naftos kainų karą ir pamėginti stabilizuoti naftos rinką.

Pasak leidinio šaltinių, Vašingtonas norėtų diplomatiniu būdu įtikinti Saudo Arabiją sumažinti naftos gavybą ir taip pat svarsto galimybę nustatyti naujų sankcijų Rusijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius