-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos toliau mažėja

Etaloninių rūšių naftos kainos penktadienį toliau mažėja, išvakarėse nukritusios iki žemiausio lygio nuo balandžio pabaigos.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Nafta Naftos kaina

Neapibrėžtumas dėl paklausos perspektyvų ir toliau daro spaudimą rinkai sudėtingos su COVID-19 susijusios padėties Azijoje fone.

Japonija planuoja įvesti karantino priemones, jau galiojančias šešiose prefektūrose, dar trijose prefektūrose.

Kinijoje pirmą kartą per mėnesį buvo nustatyta naujų koronaviruso infekcijos atvejų, o Indijoje kasdienis užsikrėtimo atvejų skaičius toliau viršija 300 tūkstančių.

Liepos mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ penktadienį ryte siekė 66,91 JAV dolerio už barelį ir buvo 0,14 JAV dolerio, arba 0,21 proc. mažesnė nei baigiantis ankstesnei prekybos sesijai. Ketvirtadienį šie sandoriai atpigo 2,27 JAV dolerio, arba 3,3 proc., iki 67,05 JAV dolerio už barelį.

Tuo tarpu birželio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) siekė 63,76 JAV dolerio už barelį ir buvo 0,06 JAV dolerio, arba 0,09 proc. mažesnė nei ankstesnės prekybos sesijos pabaigoje. Ketvirtadienį šių sandorių vertė sumažėjo 2,26 JAV dolerio, arba 3,4 proc., iki 63,82 JAV dolerio už barelį.

„Didėjantis atvejų skaičius Indijoje, taip pat keliose kitose Pietryčių Azijos ir Lotynų Amerikos šalyse kelia pavojų naftos paklausai“, – pažymėjo už energetiką atsakingas tyrimų bendrovės „IHS Markit“ viceprezidentas Victoras Shumas.

„Visgi apskritai rinka tikisi, kad paklausa padidės kiek vėliau šiais metais, todėl „Brent“ naftos kainos greičiausiai laikysis 65–70 JAV dolerių už barelį ribose“, – eksperto žodžius pacitavo „Bloomberg“.

Naftos kainų kritimą ketvirtadienį paskatino pranešimas apie atnaujintą „Colonial Pipeline“ produktotiekio darbą Jungtinėse Valstijose, kuris buvo sustabdytas po praėjusį savaitgalį programišių surengto išpuolio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius