Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kitąmet Ignalinoje elektra nebūtinai kainuos pigiau

Vyriausybė ieškos galimybių pratęsti 40 procentų elektros kainos lengvatą Ignalinos regiono gyventojams. 300 tūkst. litų iš Ignalinos atominės elektrinės (AE) uždarymo fondo, skirtų tarifui mažinti, Vyriausybė trečiadienį skyrė biudžetinių Visagino savivaldybės įstaigų šildymo išlaidoms kompensuoti.
Ignalinos atominė elektrinė
Ignalinos atominė elektrinė / Jurgitos Lapienytės nuotr.

Premjeras Algirdas Butkevičius Energetikos ministerijai pavedė pasiaiškinti, ar įmanoma kitais metais smarkiai nedidinti elektros tarifo regiono gyventojams.

„Jeigu šis klausimas dar nėra paruoštas, šitam variantui pritariame, bet per porą ateinančių savaičių galėtumėte paruošti projekto variantą ir suderinti jį su Finansų ministerija ir būtų galima pritarti. Tokia yra ir politinė nuostata, ir gyvenimas rodo, kad tam regionui turėtų dar išlikti tam tikros nuolaidos, kadangi tie projektai, kurie buvo numatyti įgyvendinti, įgyvendinimas užsitęsė“, – Vyriausybės posėdyje tvirtino ministras pirmininkas.

Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis teigė, kad dėl elektros kainos lengvatų gauta nemažai prašymų.

„Programa baigiasi. Perskirstomos lėšos iš nepanaudotų arba nepilnai panaudotų eilučių. Bet kanceliarija yra gavusi daug raštų, kiek žinau, ir Energetikos ministerijos yra prašoma tą lengvatą numatyti ir 2015 metams. Energetikos ministerija tam nemato galimybių. Noriu atkreipti dėmesį, kad tokiu atveju labai smarkiai pasikeistų elektros energijos tarifai Ignalinos atominės elektrinės regiono gyventojams“, – teigė A.Mačiulis.

Elektros tarifas Visagino gyventojams dabar iš dalies dengiamas 2010-2014 metų IAE uždarymo fondo programos lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius