Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netrukus prasidės „Nord Stream 2“ statybos, nors danai dar leidimo nesuteikė

Dujotiekis „Nord Stream 2“, kuriuo ketinama sujungti Rusijos ir Vokietijos dujų sistemas, jau netrukus bus pradėtas tiesti. Artimiausiu metu darbai tiesimo darbo prasidės Suomijos vandenyse, rašo „Vedomosti“. Čia jau atplaukė specialus dujotiekio statyboms Baltijos jūros dugne skirtas laivas „Solitaire“.
Solitaire laivas
Solitaire laivas

Prieš dujotiekio statybą griežtai pasisako kai kurios ES šalys, taip pat ir Lietuva.

Tiesimo darbai prasidės Suomijos ekonominiuose vandenyse, o vėliau laivas plauks jau į Rusijos vandenis. Šiuo metu laivas, Marine Traffic duomenimis, jau yra atplaukęs į Helsinkio uostą.

Laivui į Suomiją reikėjo atplaukti, nes čia turi būti pakrauti vamzdžiai. Kai kurie pakrantės miestai nesutiko, kad iš jų būtų kraunami dujotiekio vamzdžiai – ES šį projektą vadina politiniu ir baiminasi dėl išaugsiančios „Gazprom“ įtakos Europos rinkoje. Tačiau vamzdžiai bus vis tiek bus pakrauti Kotkos uoste, Suomijoje.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas yra perspėjęs, kad prie „Nors Stram 2“ projekto prisidėjusios kompanijos gali sulaukti sankcijų. Laivas „Solitaire“ priklauso Nyderlandų kompanijai „Allseas“, tačiau jos atstovai nuo komentarų susilaikė.

Sutartis tarp „Nord Stream 2 AG“ ir „Allseas“ pasirašyta 2017 m. balandį, o dar vienas dujotiekio tiesimui reikalingas laivas „Audacia“ šiuo metu yra prie Amsterdamo.

Beje, dujotiekio tiesimo darbai prasideda negavus Danijos leidimo. Dujotiekis bus tiesiamas šalia jau esamo „Nord Stream“, tačiau Danija dar nesuteikė leidimo, nes vamzdžiai pagal projektą turėjo būti tiesiami per šalies teritorinius vandenis. Dėl to projekto vykdytojams jau teko šiek tiek keisti maršrutą, kad išvengtų teritorinių Danijos vandenų. Tačiau leidimo rusams vis tiek reikės, nes vamzdynas patenka į Danijos ekonominių vandenų zoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius