-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naftos kainų kritimą Rusija grasina stabdyti drauge su Venesuela

Rusija žada kovoti prieš krintančias naftos kainas kartu su Venesuela, teigia laikraštis „Frankfurter Allgemeine“. Tiesa, kol kas nėra aišku, kokiomis priemonėmis šis tikslas bus pasiektas.
Nafta laboratorijoje
Nafta laboratorijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Rusija ir Venesuela sutarė, kad bus paruošti pasiūlymai, kurie užkirstų kelią tolimesniam naftos kainų kritimui“, – teigė Rusijos energetikos ministras Aleksandras Novakas po susitikimo su Venesuelos užsienio reikalų ministru Rafaelu Ramirezu.

Daugiau detalių, kaip konkrečiai bus bandoma stabdyti naftos kainų kritimą, A.Novakas nepateikė, tačiau paminėjo, kad šis klausimas bus aptariamas ateinančią savaitę vyksiančių Venesuelos ir Rusijos derybų metu.

Rusija pastaruoju metu pradėjo skaudžiai jausti įvestų Vakarų sankcijų dėl Kremliaus pradėto karo Ukrainoje pasekmes, todėl šaliai desperatiškai reikia pajamų iš naftos. Venesuelos vyriausybei, savo ruožtu, lėšos iš naftos būtinos norint grąžinti paskolas užsienio šalims ir finansuoti socialinės rūpybos programas šalyje.

Nuo birželio mėnesio naftos kaina pasaulio rinkose nukrito apie 30 proc. Vis dėlto, manoma, kad per lapkričio 27 d. vyksiantį naftą eksportuojančių šalių (OPEC) susitikimą, gali būti nuspręsta sumažinti naftos gavybą tam, kad naftos kaina stabilizuotųsi sumažinus šios žaliavos tiekimą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius