Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nord Stream 2 AG“ apskundė ETT sprendimą dėl dujotiekių iš trečiųjų šalių reguliavimo

Rusijos antrojo eksporto dujotiekio per Baltijos jūros projekto vystymo bendrovė „Nord Stream 2 AG“ apskundė jai nepalankų Europos Teisingumo Teismo (ETT) sprendimą dėl dujotiekių iš trečiųjų šalių reguliavimo pagal Europos Sąjungos atnaujintos Dujų direktyvos reikalavimus.
„Nord Stream 2“ vamzdžiai
„Nord Stream 2“ vamzdžiai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nord Stream 2 AG“ spaudos pranešime teigiama, jog apeliacija ES Bendrajam Teismui pateikta liepos 25-ąją.

ETT gegužės 20-ąją atmetė kaip nepriimtiną nagrinėjimui iš esmės Rusijos eksporto dujotiekius per Baltijos jūrą valdančių bendrovių ieškinį netaikyti ES Dujų direktyvos iš trečiųjų šalių į ES nutiestiems dujotiekiams.

ETT, nutaręs, jog „Nord Stream 2 AG“ ir „Nord Stream AG“ su šia direktyva nėra tiesiogiai susijusios, konstatavo, kad direktyvą taiko ES narių vyriausybės ir jos turi teisę savo nuožiūra daryti išimtis.

Pagal ES Trečiojo energetikos paketo reikalavimus atnaujinta Dujų direktyva įsigaliojo 2019 metų gegužės 23 dieną ir per devynis mėnesius turėjo būti pritaikyta ES narių nacionaliniuose teisės aktuose.

Direktyva skelbia, jog magistralinių dujotiekių negali valdyti su dujų tiekėju susijusi įmonė, kiti tiekėjai taip pat turi turėti galimybę naudotis tokiu dujotiekiu be jokio diskriminavimo, dujų transportavimo tarifai turi būti konkurencingi ir reguliuojami ES tarnybų, dujotiekio veikimas turi būti skaidrus, ypač tiekimo saugumo požiūriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius