Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nord Stream 2“ Švedijos ekonominėje zonoje planuojama baigti tiesti spalį

Rusijos eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą iki Vokietijos plėtros projekto operatorė „Nord Stream 2 AG“ pranešė, jog 510 kilometrų ilgio vamzdyno atkarpą Švedijos ekonominėje zonoje planuojama baigti tiesti spalį.
Dujotiekis „Nord Stream 2“ Lenkijoje ir visoje Vidurio bei Rytų Europoje vertinamas neigiamai
Dujotiekis „Nord Stream 2“ / „Scanpix“ nuotr.

„Pirmoji dujotiekio gija jau nutiesta, o antrosios tiesimas bus atnaujintas rugsėjo 1-ąją. Darbus Švedijos išskirtinėje ekonominėje zonoje planuojama baigti spalį“, – teigiama pranešime.

Pasak „Nord Stream 2 AG“ iš viso Vokietijoje, Švedijoje, Suomijoje ir Rusijoje pagal galiojančius leidimus paklota daugiau kaip 1,7 tūkst. kilometrų ilgio šio vamzdyno, nutiestą dviejų jo gijų ilgį skaičiuojant atskirai.

1,23 tūkst. kilometrų ilgio „Nord Stream 2“, kurio projektinis pralaidumas bus 55 mlrd. kubinių metrų dujų per metus, per jūrą turėtų būti nutiestas iki 2020 metų pradžios. Vamzdynas klojamas greta jau veikiančio dujotiekio „Nord Stream 1“ ir padvigubins jo pajėgumą.

Vienintelis Šveicarijoje registruotos projekto vystymo bendrovės „Nord Stream 2 AG“ akcininkas yra „Gazprom“, o jo partnerės šiame projekte – Vokietijos „Wintershall“ bei „Uniper“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“, Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų „Dutch Shell“ – yra finansavimo dalininkės ir būsimos naudos gavėjos.

Bendrovė „Nord Stream 2 AG“ anksčiau skelbė, jog pagal pirmus du vamzdyno trasos variantus projektą tikimasi pabaigti tiesti šiemet, o pagal trečiąjį – kitąmet. Visi trys variantai priklauso nuo Danijos sprendimų.

Danija – viena iš penkių Baltijos jūros regiono valstybių, kurių leidimai yra būtini „Nord Stream 2“ projektui įgyvendinti, kol kas jo nesuteikė, dukart siūlė koreguoti vamzdyno maršrutą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius