-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuogąstavimai dėl JAV prekybos politikos toliau smukdo naftos kainas

Investuotojams nuogąstaujant dėl agresyvios JAV prekybos politikos, dėl kurios gali gerokai sulėtėti pasaulio ekonomikos augimas ir sumažėti energijos išteklių paklausa, naftos kainos pirmadienį toliau traukia žemyn.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rugpjūčio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios smuko 0,77 JAV dolerio, arba 1,24 proc., iki 61,22 JAV dolerio už barelį.

O liepos mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) sumenko 0,5 JAV dolerio, arba 0,93 proc., iki 53 JAV dolerių už barelį.

Penktadienį „Brent“ atpigo 3,34 JAV dolerio, arba 5,11 proc., o WTI – 3,09 JAV dolerio, arba 5,46 procento.

Per visą praėjusią savaitę „Brent“ kaina krito 8,8 proc., o gegužę – 16,3 proc. ir mėnesio nuosmukis buvo didžiausias nuo lapkričio mėnesio. WTI kaina per savaitę sumažėjo 6,1 proc., o per mėnesį – 11,4 procento.

Spaudimą rinkai padarė JAV prezidento Donaldo Trumpo sprendimas pradėti prekybos karą su Meksika, nors prekybos ginčas su Kinija dar nėra išspręstas.

Rinkos dalyviai itin neigiamai sureagavo į D.Trumpo pareiškimą apie tai, jog nuo birželio 10 dienos Jungtinės Valstijos įves 5 proc. muitą visoms iš Meksikos importuojamoms prekėms.

„Didėjant nuogąstavimams dėl pasaulio ekonomikos augimo lėtėjimo, naftos rinka labai jautriai reaguoja į riziką“, – pažymėjo turto valdymo bendrovės „SPI Asset Management“ analitikas Stephenas Innesas.

„Nuosmukis rinkai visiems turi priminti, kokia trapi yra rinkos pusiausvyrą“, – pareiškė ekspertas, kurį cituoja agentūra „Bloomberg“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius