-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

OPEC+ susitarė nespartinti naftos gavybos didinimo tempo

Didžiosios naftos gamintojos ketvirtadienį susitarė toliau nuosaikiai didinti naftos gavybą, nepaisydamos JAV ir kitų daug naftos naudojančių šalių spaudimo ryžtingiau atsukti čiaupus kylančių kainų fone.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Nafta Verslas

Trylika Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) narių bei dar 10 kitų jų sąjungininkių, įskaitant Rusiją, paskelbtame pareiškime teigė dar kartą patvirtinančios „sprendimą 2021 metų gruodžio mėnesį padidinti bendrą mėnesinę gavybą 0,4 mln. barelių per parą“.

Vadinamajai OPEC+ grupei priklausančios įtakingosios naftos gamintojos, vadovaujamos Saudo Arabijos ir Rusijos, tarėsi mažiau nei dvi valandas per eilinį mėnesinį posėdį, surengtą vaizdo ryšio priemonėmis.

Analitikai iš esmės ir tikėjosi, kad kartelis patvirtins liepos mėnesį priimtą sprendimą nežymiai padidinti gavybą po to, kai praėjusiais metais ją smarkiai sumažino, pandemijai užklupus pasaulines rinkas.

Sprendimu siekiama „užtikrinti stabilią ir subalansuotą naftos rinką, efektyvų ir saugų tiekimą vartotojams“, sakoma pranešime.

OPEC+ šalys taip pat įsipareigojo „toliau laikytis iniciatyvaus ir skaidraus požiūrio, kuris užtikrina stabilumą naftos rinkoms“.

Praėjusią savaitę WTI naftos kainoms pasiekus 85 JAV dolerius – aukščiausią kainą nuo 2014 metų – JAV prezidentas Joe Bidenas savaitgalį Romoje vykusio Didžiojo dvidešimtuko (G20) viršūnių susitikimo kuluaruose kreipėsi į OPEC, kad ši pasiūlytų daugiau.

„Mintis, kad Rusija, Saudo Arabija ir kitos pagrindinės gamintojos nesiruošia išgauti daugiau naftos, kad, pavyzdžiui, žmonės turėtų pakankamai benzino nuvykti į darbą ir iš jo, nėra teisinga“, – pareiškė JAV prezidentas.

Kitos daug naftos naudojančios šalys, tokios kaip Indija ir Japonija, taip pat ragino didinti produkciją, kad sumažėtų kainos.

Kitas OPEC+ posėdis numatytas gruodžio 2 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius