Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 30 /20:03

Pagal Birutę Vėsaitę Kaune šiluma atpigo šešiskart: politikė palygino kainas eurais su kainomis litais

Nuo 2012 metų iki dabar šilumos kaina Kaune sumažėjo šešis kartus, skelbia parlamentarė Birutė Vėsaitė, palyginusi tuometes kainas litais su dabartinėmis kainomis eurais. Vėliau B.Vėsaitė paskelbė, kad taip tikrino komentatorių budrumą.
Birutė Vėsaitė
Birutė Vėsaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Nuo 2012 m Kaune šilumos kaina sumažėjo šešis kartus. 2012 m. šilumos kaina gruodyje buvo 31,11 ct už kilovatvalandę, šių metų gruodyje – 4,94 ct. Einame teisingu keliu. Gaila, kad po naujų teks pirkti dujas iš SGD, kas vėl padidins šilumos kainas“, – pirmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ parašė parlamentarė.

Tiesa, ji nepaminėjo, kad palygino kainas litais su kainomis eurais.

Vėsaitė skaičiuoja šilumos kainas
Vėsaitė skaičiuoja šilumos kainas

2012 metais kilovatvalandės kaina išties svyravo ties 30 centų riba, tiesa, lito centų. Skaičiuojant euro centais, tai būtų apie 8,65 euro centų.

Dabar „Kauno energija“ patvirtino, kad gyventojams  (be pridėtinės vertės mokesčio) vienanarė šilumos kaina už suvartotą šilumos kiekį – 4,94 euro centų už kilovatvalandę. Tačiau čia jau kalbama apie euro centus.

Kauno energijos paskelbtos šilumos kainos
Kauno energijos paskelbtos šilumos kainos

Taigi, lyginant kainas euro centais, taip pat matyti, kad šiluma pigo, tiesa, tikrai ne šešiais kartais kaip skelbia B.Vėsaitė, o maždaug 44 proc., kas nesudarė ir pusės karto.

Su B.Vėsaite dėl jos skaičiavimo paaiškinimo kol kas susisiekti nepavyko. Tiesa, praėjus kelioms valandoms po įrašo paskelbimo, atsirado naujas, kuriame rašoma: „Ačiū visiems komentatoriams – tikriname jūsų budrumą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius