Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 05 22 /14:19

Pakilus elektros kainai, Lietuvos elektrinė pradėjo gaminti elektrą

Lietuvoje elektros biržoje „Nord Pool“ pirmadienį šoktelėjus elektros kainai, įjungtas Lietuvos elektrinės devintasis blokas. Tai BNS patvirtino „Lietuvos energijos gamybos“ atstovas Valentas Neviera.
„Lietuvos energija“
„Lietuvos energija“ / „Lietuvos energijos“ nuotr.

Pasak jo, elektros kaina pakilo dėl remontų dviejuose Rygos termofikacinėse elektrinės blokuose bei atominių jėgainių planinio remonto Suomijos atominės elektrinės Olkiluoto 2 bloke. Anot jo, tradiciškai šiltuoju metų laiku dėl suplanuotų remontų elektros kainos kyla, todėl išauga Lietuvos elektrinės gamybos poreikis.

LEG pranešė, kad kainą taip pat didino mažėjantis vandens kiekis Latvijos upėje Dauguvoje - nuo jo priklauso trijų Latvijos hidroelektrinių gamyba, be to, neveikia ir vienas iš Kaliningrado termofikacinės elektrinės blokų.

Suplanuota, kad pirmadienį 9-asis blokas vidutine 368 MW galia veiks iki pirmos valandos nakties. Paskutinį kartą blokas veikė gegužės 10 dieną, kai elektros kainos šoktelėjo dėl šaltų pavasario orų bei planinių elektrinių remonto aplinkinėse šalyse.

Pirmadienį elektros kaina Lietuvoje ir Latvijoje siekia 3,609 euro cento už kilovatvalandę – 9,4 proc. daugiau nei praėjusį penktadienį (3,609 cento) – ji yra aukščiausia tarp visų „Nord Pool“ biržos valstybių.

Tuo metu Estijoje kaina siekia 3,501 cento, ketvirtojoje Švedijos zonoje, iš kurios elektra į Lietuvą teka per „NordBalt“ jungtį, siekia 3,267 cento už kilovatvalandę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius