Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pekinas: negalime toleruoti Londono kaltinimų dėl investicijų grėsmės saugumui

Kinija negali toleruoti Didžiosios Britanijos kaltinimų, jog jos investicijos į atominės jėgainės statybas Jungtinėje Karalystėje kelia grėsmę šios šalies saugumui. Apie tai Kinijos valstybinė žiniasklaida pranešė pirmadienį po to, kai Londonas netikėtai atidėjo milžiniško projekto įgyvendinimą.
Atominė energetika
Atominė energetika / 123rf.com nuotr.

Pekinui priklauso trečdalis projekte, kuriuo remiantis, Pietvakarių Anglijoje, Hinkli Pointe, numatoma pastatyti pirmą per kelis dešimtmečius atominę elektrinę. Projektas būtų įgyvendinamas bendradarbiaujant su Prancūzijos kompanija EDF.

Šis projektas laikytas tuomet dar britų premjero Davido Camerono ir iždo sekretoriaus George'o Osborne'o skatintų Kinijos ir Britanijos santykių „aukso amžiaus“ ketiniu akmeniu.

Tačiau naujoji Theresos May vadovaujama britų vyriausybė penktadienį netikėtai nusprendė iki rudens atidėti sprendimą statyti minėtą elektrinę. Britų spauda skelbia, kad toks sprendimas yra ženklas, jog T.May skeptiškiau vertina santykius su Kinija, negu jos pirmtakas.

Kinijos valstybinės naujienų agentūros „Xinhua“ apžvalgininkas Tianas Dongdongas savo komentare rašo, kad sprendimas atidėti projekto įgyvendinimą „prisideda prie abejonių dėl Kinijos ir Britanijos santykių „aukso amžiaus“. Jis pridūrė, kad Kinija gali sustabdyti savo investicijas Britanijoje, kol nebus pradėtas įgyvendinti atominės elektrinės projektas.

„Kinija gali palaukti racionalesnės Britanijos vyriausybės, kuri priims atsakingų sprendimų. Tačiau ji negali toleruoti bet kokių nepagrįstų kaltinimų dėl nuoširdaus ir geranoriško bei abipusiai naudingo bendradarbiavimo“, – savos straipsnyje rašo apžvalgininkas.

Savo ruožtu atominės elektrinės Britanijoje projektas yra kritikuojamas dėl to, kad juo britų mokesčių mokėtojai būtų įpareigoti dešimtmečius už elektrą mokėti daugiau, negu dabar yra rinkos kaina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius