Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija prašo vykstančiųjų atostogų atjungti nuo elektros tinklo kuo daugiau prietaisų

Smarkiai pabrangus naftai ir dujoms, Prancūzijos vyriausybė trečiadienį paragino gyventojus pasistengti taupyti energiją ir, be kita ko, vykstant atostogų atjungti nuo elektros tinklo kuo daugiau elektros prietaisų, įskaitant bevielio ryšio maršrutizatorius.
Elektros energija
Elektros energija / 123RF.com nuotr.

„Kiekvienas lašas energijos, kurį mes dabar galime kartu sutaupyti, yra energija, dėl kurios būsime tikri, jog galėsime ją suvartoti rudenį ar žiemą“, – po vyriausybės posėdžio reporteriams pareiškė vyriausybės atstovas spaudai Olivier Veranas.

„Kai išvykstate savaitgaliui ar atostogų, atjunkite nuo elektros tinklo kuo daugiau elektros prietaisų, nes priešingu atveju jie ir toliau vartoja energiją. Visų pirma reikėtų atjungti savo bevielio ryšio maršrutizatorių“, – pridūrė jis.

Toks raginimas buvo paskelbtas tuo metu, kai Prancūzijoje ir visoje Europoje vis labiau didėja nerimas dėl galimo energijos trūkumo vėlesniais šių metų mėnesiais, nes Rusija mažina savo dujų tiekimą ir gali visiškai jį nutraukti, keršydama už sankcijas, kurias Vakarai paskelbė dėl Kremliaus invazijos į Ukrainą.

Daugelis šalių skuba užpildyti savo dujų saugyklas vasaros mėnesiais, kai vartojimas paprastai būna mažesnis negu žiemą, tačiau dėl įvairias šalis pastaruoju metu užklupusios karščio bangos padidėjo oro kondicionavimui reikalingos energijos paklausa.

„Kasdien dedamos pastangos gali padaryti realų poveikį mūsų energijos suvartojimui“, – pareiškė O.Veranas ir pridūrė, jog Prancūzija siekia visiškai užpildyti savo dujų saugyklas.

Nuo Rusijos invazijos padarinių energetikos sektoriuje Prancūzija yra apsaugota labiau negu daugelis kitų Europos šalių, nes maždaug du trečdalius reikalingos elektros energijos pagamina atominėse elektrinėse.

Tačiau metinė infliacija yra priartėjusi prie 6 proc. ir vyriausybė mėgina patvirtinti naują 20 mlrd. eurų vertės paramos paketą, skirtą padėti mažas pajamas gaunančioms šeimoms atlaikyti maisto ir transporto kainų kilimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius