Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos transliuotojas skatins stebėti energijos vartojimą „elektros žemėlapiu“

Prancūzijos nacionalinis transliuotojas penktadienį pranešė ketinantis žiūrovams pradėti rodyti „elektros vartojimo žemėlapį“, kuriame bus pateikta informacija apie elektros poreikį visoje šalyje bei įvardytos sritys, kuriose dėl per didelio vartojimo gali nutrūkti elektros energijos tiekimas.
Elektros energija
Elektros energija / 123RF.com nuotr.

Pagal sutartį, pasirašytą su pagrindine šalies elektros tinklų operatore, transliuotojas „France Televisions“ savo kanaluose pradės rodyti realaus laiko žemėlapį „Ecowatt“.

Prancūzijos vyriausybė nerimauja dėl elektros energijos trūkumo šią žiemą sumažėjus dujų tiekimui iš Rusijos bei dėl reikšmingų branduolinių reaktorių priežiūros problemų.

Nerimą keliančiais didelio energijos vartojimo laikotarpiais – atitinkamos šalies teritorijos žemėlapyje bus pavaizduotos raudona spalva – žiūrovai bus skatinami sumažinti energijos suvartojimą arba vengti prisijungti prie tinklo piko valandomis.

„Skalbimo mašiną galima įjungti 22 val., o ne 19 val.“, – naujienų agentūrai AFP kalbėjo kanalo vadovė Delphine Ernotte.

D.Ernotte paaiškino, kad iniciatyva, kuri bus įgyvendinta kartu su elektros tinklų operatore RTE, yra valstybinės žiniasklaidos grupės įsipareigojimo kovoti su klimato kaita dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius