-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Premjeras: Latvijoje gamtinių dujų turėtų pakakti visam šildymo sezonui

Latvija turi pakankamai gamtinių dujų visam artėjančiam šildymo sezonui, visuomeninio radijo eteryje antradienį sakė vyriausybės vadovas Krišjanis Karinis, remdamasis Ekonomikos ministerijos ir dujų perdavimo ir saugojimo operatoriaus „Conexus Baltic Grid“ duomenimis.
Gamtinės dujos
Gamtinės dujos / 123rf.com nuotr.

Jo žodžiais, prieš tris mėnesius manyta, jog dujų užteks iki metų pabaigos, o dabar Inčukalnio saugykla pildoma, ir atrodo, kad dujų užteks iki šildymo sezono pabaigos.

Premjeras pripažino, kad tuo pat metu vyksta derybos su Lietuva dėl galimybės naudotis Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų terminalu Latvijos vartotojų poreikiams, taip pat ir su Estija, kurioje aktyviai statomas toks terminalas.

Paklaustas, ar bus galimybė įsigyti dujų, jei Latvijai jų pritrūktų, A.Karinis atsakė: „Jei Latvijoje neliks dujų, jų neliks visame regione“.

„Tokių aplinkybių kol kas negalime numatyti. Atrodo, kad mums ir kaimynams dujų užteks visam sezonui, tačiau turime būti atidūs“, – sakė ministras pirmininkas.

Jis pridūrė nurodęs visoms ministerijoms parengti energijos taupymo planą valstybiniame sektoriuje, kad būtų sumažinta galimos energetikos krizės rizika.

Valdančiosios koalicijos partijos pirmadienį sutarė dėl paramos gyventojams energijos kainų šuolio sąlygomis, kuri bus platesnė ir pradėta anksčiau nei planavo vyriausybė – nuo šių metų liepos 1-osios, o valstybė padengs pusę išlaidų energijai prieaugio, sakė K. Karinis.

Jis paaiškino, kad vyriausybė šią paramą svarstys vėliau šią savaitę, o galutinį sprendimą priims parlamentas.

Kylant energijos kainoms valstybės paramos sulauktų ir tie namų ūkiai, kurie kurui naudoja malkas, medžio granules ar briketus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius