Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Premjerė: kompensacijoms už elektrą ir dujas kitąmet reikės 0,5–1 mlrd. eurų

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad elektros ir dujų kainų kompensavimui kitų metų biudžete gali prireikti 0,5–1 mlrd. eurų. Jo projektą šiuo metu rengia Vyriausybė.
Elektros kaina
Elektros kaina / 123RF.com nuotr.

„Be jokios abejonės, Vyriausybė apribos tą kainų kilimą, kaip padarė nuo liepos 1 dienos. Dabar yra rengiamas biudžeto projektas ateinančių metų ir, priklausomai nuo skirtingų prielaidų, tam kompensavimui gali reikėti nuo 0,5 iki 1 mlrd. eurų“, – interviu LRT radijui antradienį sakė premjerė.

Pasak I.Šimonytės, energetikos kainų suvaldymas bus pagrindinis prioritetas kitų metų biudžete.

„Stebėdami situaciją matome, kad pagrindinė užduotis valstybei ir problema, kurią reikia išspręsti, bus energetikos kainų šuolio suvaldymas ateinančiais metais. Dėl to pasiūlymus dabar Vyriausybė rengia. Taigi tai bus pagrindinis prioritetas kitų metų biudžete“, – sakė Vyriausybės vadovė, paklausta, kodėl Seimo opozicijai nepristatomas antiinfliacinis planas.

Taip, bus vykdomi visi kiti įsipareigojimai, kurie numatyti įstatymuose, – indeksuoti pensijas ir kitus sprendimus daryti, tačiau energetikos kainų šuolio amortizavimas bus didžioji finansinė kitų metų biudžeto dalis“, – pridūrė ji.

Tik tuomet, anot jos, tie pasiūlymai bus pristatyti ir prezidentui, ir opozicijai.

Elektros ir gamtinių dujų kainų gyventojams ir verslui kompensacijoms antrąjį šių metų pusmetį iš valstybės biudžeto skirta 570 mln. eurų, iš jų apie 370 mln. eurų – padengti visuomeninio tiekėjo „Ignitis“ skolai, o apie 200 mln. eurų padalinama gamtinių dujų ir elektros tiekėjams, iš jų 165 mln. eurų – tik elektros tiekėjams, įskaitant ir nepriklausomus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius