Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Premjerė su Seimo frakcijų seniūnais aptars energetikos klausimus

Premjerė Ingrida Šimonytė penktadienį kviečiasi Seimo frakcijų seniūnus aptarti energetikos klausimų.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Ryt su frakcijų seniūnais bus aptariamas atsinaujinančių energijos išteklių plėtros skatinimas, siūlymai, kuriuos Vyriausybė planuoja teikti Seimui ir kuriuos prašys apsvarstyti kuo skubiau“, – BNS sakė premjerės atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

Opozicinės Socialdemokratų frakcijos seniūnas Gintautas Paluckas teigė, kad susitikime bus aptariamas „mūsų energetikos sistemos priklausomybių ir jų atsikratymo klausimais“.

„Mes priėmėm rezoliuciją antradienį tuo klausimu, ministras D.Kreivys su premjere pristatys, kokią įtaką dabar mums turi situacija su Rusija, karas Ukrainoje, ir atitinkamai labai tikimės, kad pristatys, ką ruošiasi daryti“, – BNS sakė G.Paluckas.

„Susitikimas vyks dėl atsinaujinančios energetikos įstatymų, kurie bus teikiami dėl šių visų dalykų plėtros ir infliacijos poveikio mažinimo, paketo“, – BNS apie susitikimą sakė valdančiosios Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas.

Seimas antradienį vienbalsiai priėmė rezoliuciją dėl energetikos išteklių importo iš Rusijos ir kitų šalių, vykdančių ar remiančių karinę agresiją prieš Ukrainą, embargo.

Dokumente Vyriausybė kviečiama siūlyti sprendimus siekiant per trumpiausią laikotarpį nutraukti Rusijos naftos ir gamtinių dujų importą ir vartojimą.

Seimas siūlo Vyriausybei spartinti strateginį Lietuvos energetikos sistemos sinchronizavimo su kontinentinės Europos tinklais projektą bei parengti teisės aktus, leisiančius įmonėms nutraukti sutartis dėl Rusijos išteklių įsigijimo. Vyriausybė, be to, raginama skubiai teikti pasiūlymus dėl atsinaujinančios energijos išteklių plėtros, skatinti nuosavą elektros gamybą.

Taip pat Vyriausybė raginama nedelsiant teikti Seimui ekonominių pasekmių bei išaugusių energetikos išlaidų kompensavimo Lietuvos gyventojams ir verslui planą ir tam būtinus teisės aktus bei sprendimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius