Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjerui teko aiškintis, kodėl įtarimų sulaukusiam elektrinės vadovui išmokėta išeitinė

Kodėl įtarimų sulaukusiam, dabar jau buvusiam Ignalinos atominės elektrinęs vadovui Dariui Janulevičiui buvo išmokėta išeitinė kompensacija? Į tokį klausimą Seime ketvirtadienį teko atsakyti premjerui Sauliui Skverneliui.
Ignalinos atominė elektrinė
Ignalinos atominė elektrinė / Jurgitos Lapienytės nuotr.

Vyriausybės valandoje Seime opozicijos atstovas Algirdas Sysas klausė premjero, kodėl jis esą palaiminęs išeitinę kompensaciją D.Janulevičiui, kai šiam jau buvo pareikšti įtarimai.

„Ar tai yra priimtina, kai kalbama apie skaidrumą ir atsakomybę, kai jam pareikšti įtarimai“? – klausė jis.

Primename, kad praėjusių metų gruodį IAE vadovui D.Janulevičiui bei kitiems asmenims buvo pareikšti įtarimai dėl 2014 metais IAE rengto 1,5 mln. eurų vertės aukciono parduodant varinius vamzdelius. Teisėsauga sako turinti žinių, kad aukciono laimėtoja – Vokietijos „Sypra“ – buvo žinoma iš anksto.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ekskursija po Ignalinos atominę elektrinę
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ekskursija po Ignalinos atominę elektrinę

D.Janulevičius atsistatydino sausio 9 dieną, praėjus beveik mėnesiui po pareikštų įtarimų. Elektrinės vadovas paliko pareigas po premjero abejonių, kad D.Janulevičius gali dirbti toliau ir po pokalbio su energetikos ministru.

Ketvirtadienį Vyriausybės valandoje premjeras teigė, kad išeitinę kompensaciją numato įstatymai net ir tuo atveju, jei asmeniui pareikšti įtarimai.

„Jei toks susitarimo punktas buvo numatytas darbo sutartyje – nesvarbu, ar įmonės darbuotojas, ar vadovas – su jais visais turi būti elgiamasi teisingai.

Įtarimo pareiškimas – dar ne nuteisimas. Jei abi šalys surado būdą išsiskirti, kad nedarytų reputacinės žalos įstaigai – Ignalinos atominei elektrinei, kuri šiuo metu yra uždaroma, kad nebūtų jokių šešėlių, buvo priimti tokie sprendimai. Aš nieko nelaiminau“, – atmetė priekaištus S.Skvernelis.

IAE Komunikacijos skyrius 15min informavo, kad išeitinės išmokos dydis buvo nustatytas laikantis Vyriausybės nutarimo „Dėl valstybės valdomų įmonių vadovų darbo užmokesčio“. Pagal jį išmokamų kompensacijų suma negali viršyti 2 jo vidutinių mėnesinių darbo užmokesčių.

IAE tinklapyje skelbiama, kad IAE vadovo atlyginimas iki mokesčių pernai ketvirtąjį ketvirtį siekė 5940 eurų.

Energetikos ministro atstovė Aurelija Vernickaitė anksčiau BNS teigė, kad D.Janulevičiui bus išmokėta 4 mėnesių jo atlyginimo dydžio išeitinė kompensacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius