-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pricer.lt: naftos kainų smukimas degalinėse neatsispindi

Naftos žaliavos kainoms gruodžio pradžioje smukus bei pagrindinei šalies didmenininkei „Orlen Lietuvai“ sumažinus benzino ir dyzelino kainas, degalinėse šis pokytis kol kas neatsispindi, teigia kainų stebėjimo portalas pricer.lt Degalinių atstovo teigimu, kainoms mažėti trukdo augančios kitos išlaidos.
„Orlen“ degalinė
Degalinė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pricer.lt įkūrėjas Arūnas Vizickas teigia, kad nepaisant didmeninių degalų kainų mažėjimo, degalinėse kainos nekrenta.

„Stambių degalinių tinklų švieslentėse vis dar matomi degalų kainų rekordai, o skirtumas tarp mažiausių ir didžiausių degalų kainų degalinėse dar labiau padidėjo. Panašu, kad šventės vilioja riebiu pelnu“, – pranešime sakė A.Vizickas.

Naftos kainos gruodžio pradžioje sumažėjo apie 8 proc., o „Orlen Lietuva“ benzino ir dyzelino kainas sumažino atitinkamai 7,5 ir 3,5 procento.

Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacijos prezidentas Emilis Cicėnas BNS aiškino, kad mažėti kainoms degalinėse trukdo augančios kitos išlaidos.

„Taip, paties žaliavinio naftos produkto kaina mažėja ir „Orlen“ savo bazinius produktus pardavinėja šiek tiek mažesne kaina, bet didėja akcizai, darbo užmokestis, brangsta logistika, elektra ir kiti dalykai, todėl likusi mažmeninės naftos produktų kainos dalis tiesiog suvalgo tą žaliavinės naftos kainos sumažėjimą“, – teigė E.Cicėnas.

„Pricer.lt“ duomenimis, gruodžio 16 dieną A95 benzino litro kaina „Jozitoje“ siekė 1,34 euro ir buvo mažiausia Lietuvoje.

Brangiausiai benzinas parduodamas „Viados“ degalinėse – litro kaina siekė 1,519 euro. Skirtumas tarp mažiausios ir didžiausios A95 benzino kainų – 17,9 cento, arba 13,4 proc.

Dyzelinu pigiausiai gruodį prekiavo taip pat „Jozita“ (1,24 euro), brangiausiai – „Viada“ (1,419 euro).

Automobilinių dujų litras „Jozitoje“ kainavo 0,68 euro ir taip pat buvo pigiausias, o brangiausiai dujos kainavo „Viadoje“ (0,799 euro).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius