-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prognozė: jau kitąmet naftos barelio kaina gali perkopti 70 dolerių ribą

Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) šalims ir karteliui nepriklausančioms valstybėms susitarus dėl gavybos sumažinimo, naftos kainos kitąmet gali perkopti 70 JAV dolerių už barelį kartelę, prognozuoja JAV bankas „Citigroup“.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.

Dėl didžiausių pasaulio naftos gamintojų pasiektų susitarimų sukauptos naftos atsargos gali sumažėti jau 2017 metų pirmąjį ketvirtį ir „juodojo aukso“ pasiūlos pasaulio rinkoje perteklius dėl to smuks maždaug trečdaliu, sako banko analitikas Edas Morse.

Tai, anot jo, „paspartins paklausos ir pasiūlos pusiausvyros rinkoje atkūrimo procesą, kuris jau vyksta“.

„Dėl to esu vis labiau tikras, kad 2017 metų pabaigoje „Brent“ kainuos maždaug 65 JAV dolerius už barelį, – pareiškė E.Morse agentūrai „Bloomberg“. – Ir neatmetu galimybės, kad retkarčiais „Brent“ kainuos daugiau kaip 70 JAV dolerių už barelį.“

Nors yra mažai tikėtina, kad OPEC ir kitos naftą išgaunančios valstybės visiškai laikysis duotų pažadų dėl gavybos mažinimo, karteliui priklausančios Persijos įlankos šalys ir Rusija savo gavybą gali kartu sumažinti 1 mln. barelių per dieną, pareiškė ekspertas. Jis taip pat pažymi, kad „juodojo aukso“ tiekimas pasaulyje jau mažėja.

Vasario mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo trečiadienio prekybos sesijos pradžios paūgėjo 0,39 JAV dolerio, arba 0,7 proc., iki 55,74 JAV dolerio už barelį.

O vasario mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) paūgėjo taip pat 0,39 JAV dolerio, arba 0,73 proc., iki 53,69 JAV dolerio už barelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius