-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Regioninė gamtinių dujų birža „GET Baltic“ pradėjo vykdyti veiklą Suomijoje

2020 m. sausio 1 d. Lietuvos, Latvijos ir Estijos rinkose veikianti regioninė dujų birža „GET Baltic“ sėkmingai pradėjo veiklą Suomijoje, tapdama vieninga regionine prekybos platforma Baltijos šalių ir Suomijos dujų rinkoms. Pirmasis 1000 MWh dydžio sandoris už 16,00 EUR / MWh naujoje Suomijos prekybos aikštelėje buvo įregistruotas trečiadienį 07:21 val., rašoma spaudai išplatintame įmonės pranešime.
Suomijos vėliava
Suomijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Suomija Dujos

Nuo trečiadienio, Suomijos virtualiame prekybos taške (VPT) yra vykdoma prekyba trumpalaikiais ir ilgalaikiais gamtinių dujų produktais regioninėje gamtinių dujų biržos platformoje. Suomijos VPT administruoja naujai įsteigtas Suomijos gamtinių dujų perdavimo sistemos operatorius „Gasgrid Finland“.

Be to, yra taikomas netiesioginių pajėgumų paskirstymo modelis, kuris veikia kaip „GET Baltic“ integruotos prekybos modelis, prisidės prie kainų konvergencijos regione bei palengvins tarpvalstybinę prekybą tarp Suomijos ir Baltijos šalių dujų rinkos dalyvių.

„Pradėdama veiklą Suomijoje, „GET Baltic“ žengė paskutinį žingsnį kuriant „vieno langelio“ principu veikiančią prekybos gamtinėmis dujomis vietą regione. Be to, integravę trumpalaikes dujų rinkas regioninėje gamtinių dujų biržoje, sukūrėme palankesnes sąlygas naujų rinkos dalyvių atėjimui ir dalyvavimui atviroje Suomijos dujų rinkoje, tokiu būdu prisidedant prie likvidumo, konkurencijos ir skaidrumo didinimo“, – sako „GET Baltic“ verslo plėtros direktorius Gintaras Buzkys.

„Būdami technologijų ir inovacijų pagrindu veikiančia organizacija ir toliau vystysime savo sprendimus, pritaikytus prie besikeičiančių rinkos poreikių, bei sieksime, kad klientams kuriamos prekybos gamtinėmis dujomis technologijos, būtų lengvai suprantamos, efektyvios ir patikimos. Atsižvelgiant į tai, esame įsitikinę, kad mūsų sukurti produktai ir paslaugos atitiks dujų rinkos dalyvių poreikius, vykdant sandorius Suomijos viduje ir už jos ribų, tuo pačiu pasinaudojant „GET Baltic“ regioninės prekybos platformos galimybėmis“, – pridūrė Gintaras Buzkys.

Regioninės dujų biržos dalyvių ir sandorių skaičius, skirtingose prekybos aikštelėse, nuolat auga. Šiuo metu „GET Baltic“ gamtinių dujų biržoje yra registruoti 92 rinkos dalyviai, įskaitant 20 pirmaujančių energetikos ir pramonės įmonių ir 2 rinkos formuotojus, kuriems buvo suteikta prieiga prie Suomijos prekybos aikštelės, bei kurie užtikrins pakankamą likvidumą ir nepertraukiamos prekybos palaikymą Suomijoje, periodiškai teikdami gamtinių dujų pirkimo ir pardavimo pavedimus regioninės biržos elektroninėje prekybos sistemoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius