Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Rengiamasi prijungti dujotiekio GIPL dalį prie perdavimo sistemos

Tiesiant Lietuvos-Lenkijos magistralinį dujotiekį GIPL, pradėti paruošiamieji darbai jau įrengtos vamzdyno dalies prijungimui prie dujų perdavimo sistemos.
Dujotiekių jungties GIPL statybų aikštelės apžvalga
Dujotiekių jungties GIPL statybų aikštelės apžvalga / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Naujasis etapas pradėtas po to, kai rugsėji užbaigtas sudėtingas kryptinis gręžimas ir gijų tiesimas po Nemunu ir Nerimi, praneša dujų perdavimo sistemos operatorė „Amber Grid“.

Pasak jos, nutiesta dujotiekio atkarpa bus prijungta prie dujų perdavimo sistemos Širvintų rajone, šalia Jauniūnų dujų kompresorių stoties.

„Komanda turi tikslą atlikti kruopštaus pasirengimo reikalaujančius naujo dujotiekio dalies prijungimo prie sistemos darbus iki šių metų pabaigos. (...) Prijungę GIPL dalį prie veikiančios dujų perdavimo sistemos, būsime žengę didelį žingsnį į antrąją projekto įgyvendinimo dalį“, – pranešime sako „Amber Grid“ generalinis direktorius Nemunas Biknius.

Jo teigimu, darbus siekiama spartinti tam, kad, jei pasikeistų situacija dėl koronaviruso, tai neturėtų įtakos projekto galutiniam terminui.

Per aštuonis projekto įgyvendinimo mėnesius Lietuvoje suvirinta daugiau kaip 100 kilometrų GIPL vamzdyno iš 165 km, o po Nerimi ir Nemunu nutiesta 2,5 kilometro vamzdyno.

Tiesiant tarptautinį dujotiekį teko kirsti ne tik Nemuną ir Nerį. Vamzdynas buvo paklotas po keturiomis mažesnėmis Lietuvos upėmis – Strėva, Lapainia, Verkne ir Muse bei po mažais upeliais.

Iki šių metų pabaigos planuojama įgyvendinti du trečdalius GIPL projekto. 2021 metais bus toliau montuojamos likusios dujų vamzdyno atkarpos nuo Alytaus rajono iki Lazdijų, įrengiamos čiaupų mazgų aikštelės ir statoma dujų apskaitos stotis Lietuvos-Lenkijos pasienyje.

Kitų metų pabaigoje pradėsiantis veikti GIPL dujotiekis sujungs Lietuvos, Baltijos šalių ir Suomijos dujų rinkas su Europos Sąjunga. „Amber Grid“ teigimu, dujotiekis leis gauti dujas iš įvairių šaltinių, taip pat leis efektyviau panaudoti Lietuvos dujų perdavimo sistemą ir Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius