-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ribojama elektros gamyba Kauno HE

Dėl pastaruoju metu vyravusių sausų orų sumažėjus vandens lygiui Nemune, ribojama elektros gamyba Kauno hidroelektrinėje (HE).
Kauno hidroelektrinė
Kauno hidroelektrinė / „Ignitis grupės“ nuotr.

Nuo praėjusio penktadienio ryto stebimas mažesnis kaip 112 kubinių metrų per sekundę pritekėjimas į Kauno marias, tad HE dirba vienas hidroagregatas dalimi savo galios – 18 megavatų (bendra elektrinės galia yra 100 MW), praneša valstybės valdoma „Ignitis grupė“.

„Vandens lygis Nemune ties Kaunu mažėja. Tai nėra išskirtinis reiškinys sausuoju metų laiku, tačiau dėl to turime mažinti gamybą Kauno HE ir negalime į Nemuną praleisti daugiau vandens“, – pranešime teigia elektrinę valdančios „Ignitis gamybos“ generalinis direktorius Rimgaudas Kalvaitis.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, pirmadienį ryte vandens prietaka į marias buvo 108 kubinių metrų per sekundę, antradienį ryte fiksuoti panašūs duomenys. Apie susidariusią situaciją „Ignitis gamybos“ atstovai pirmadienį informavo reikiamas institucijas.

Kauno HE darbas planuojamas atsižvelgiant į tai, kiek vandens Nemunas atplukdo į Kauno HE tvenkinį, – Kauno marias. Vidutinis Nemuno debitas ties elektrine yra apie 280 kubinių metrų per sekundę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius