-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 17

Rinkos dalyviai abejoja antrojo vėjo parko Baltijos jūroje sėkme

Vyriausybei siūlant antrąjį vėjo elektrinių Baltijos jūroje parką statyti be valstybės paramos, o jo vystytojui atlikti visus būtinus tyrimus bei kitus parengiamuosius darbus, rinkos dalyviai sako, jog projektas gali nesudominti potencialių investuotojų.
Vėjo jėgainės
Vėjo jėgainės / 123RF.com nuotr.

BNS kalbinti ekspertai sako, jog abejonių projekto sėkme kelia valdžios ketinimai visą riziką tiek dėl projekto parengimo, tiek dėl jo veiklos ateityje perkelti vystytojams. Klausimų kelia tai, kad visus projektui reikalingus tyrimus turės atlikti pats vystytojas, o ne valstybė, todėl procesas dėl galimų biurokratinių kliūčių, nenumatytų darbų ar problemų gali ilgai užtrukti.

Pirmojo vėjo parko jūroje aukcione ketinančios dalyvauti atsinaujinančiosios energetikos bendrovės „Green Genius“ Vėjo ir žaliojo vandeninio verslo linijos vadovas Darius Biekša pastebi, kad visą antrojo projekto riziką norint perkelti vystytojams abejojama konkurso sėkme.

„Tai apskritai kelia klausimą, ar tas konkursas įvyks, nes tiesiog gali atsirasti aplinkybių, kurios paaiškės konkurso skelbimo metu, pavyzdžiui, netenkina kainų lygiai ar panašiai“, – BNS teigė D.Biekša.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius