-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rugsėjį paramos saulės elektrinėms tikėjęsi daugiabučių gyventojai turės dar luktelėti

Saulės elektrinių įrengimo daugiabučiuose skatinimui skirtas 1,5 mln. vertės kvietimas turėjo būti paskelbtas rugsėjį, tačiau gyventojai jo taip ir nesulaukė. Gerų žinių jiems gali atnešti lapkritis – kaip informuoja Aplinkos ministerija, kitą mėnesį šis kvietimas daugiabučių gyventojams jau turėtų būti paskelbtas.
Gatvė
Gatvė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anksčiau Energetikos ministerija skelbė, kad naujausias kvietimas įsirengti saulės elektrines daugiabučių gyventojams bus skelbiamas rugsėjo mėnesį. Vis dėlto, nei rugsėjį, nei spalį tokio kvietimo paskelbta nebuvo.

Kaip 15min informavo ministerija, šios priemonės kvietimo paskelbimo data priklauso nuo šiuo metu rengiamo tvarkos aprašo projekto „susiderinimo su visomis suinteresuotomis šalimis bei aprašo patvirtinimo dienos“.

123RF.com nuotr./Saulės elektrinė
123RF.com nuotr./Saulės elektrinė

Aplinkos ministerijos Statybos ir teritorijų planavimo politikos grupės vyriausiasis specialistas Martinas Nyderis, į kurį pasiūlė kreiptis Energetikos ministerijos atstovai,15min patvirtino, kad šiuo metu dar yra tikslinamas minėto aprašo projektas.

„Jį planuojame paleisti lapkričio mėnesį, kartu su 9-uoju kvietimu daugiabučių gyvenamųjų namų modernizavimui (atnaujinimui).

Taip pat Energetikos ministerija šiuo metu rengia paaiškinimus ir patikslinimus, kaip veiklą turėtų vykdyti Atsinaujinančių energijos išteklių bendrijos ir Piliečių energetikos bendrijos, kurios nori pasinaudoti minėto aprašo finansavimu“, – komentavo M.Nyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius